Вести:

Wednesday, August 2, 2017

У Подгорици маргинализована Ана Брнабић али не и Хашим Тачи

Wednesday, August 2, 2017 | КМ новине 0

Премијерка Србије Ана Брнабић учествује данас на самиту Америчко-јадранске повеље (А5) у Подгорици, где ће, на маргинама скупа, разговарати са потпредседником Сједињених Америчких Држава Мајклом Пенсом, преноси Танјуг.

Пенс по доласку у Црну Гору, аеродром "Голубовци".


Глорификација безнадежног случаја паланачког премијера "Србије", Ане Брнабић, огледа се готово у свакој реченици Танјуга који о овом догађају јавља. Тако сазнајемо да ће се она са америчким потпредседником састати "на маргинама" скупа што говори да ће састанак бити апсолутно маргиналан, неважан, чак понижавајући када и про-владина агенција Танјуг баш то истиче на самом почетку најаве скупа.

Ова агенција даље јавља да би неке од тема "могле да буду..." економске, као и да би "требало да разговара" са председавајућим Савета министара Босне и Херцеговине, а "како су најавили из кабинета" размотриће се питања "од заједничког интереса" па чак и о "глобалној безбедности" док се на Косову и Метохији уз подршку Америке и Запада ствара шиптарска војска иначе продужетак теористичких скупина такозване "ОВК", којој пропуштамо товаре најсавременије опреме да из Британије пређу преко наше територије. Сходно томе, јавља РТС, Брнабићеба "би могла" да истакне и "доследну приврженост Србије помирењу у региону", "дијалогу" и "компромисима" што је и "раније нагласила"... Занимљив је закључак ове агеницје која наводи да ће "на састанку Америчко-јадранске повеље, осим премијерке Брнабић, учествовати и потпредседник САД Мајкл Пенс"... неизбежна маргинализација сусрета са америчким званичком а којим се недавно сусрео и Вучић а затим рекао како је њему говорио да је спреман и на ствари које у Србији не сме ни да помене, али "у интересу земље" (пре свега о Косову и Метохији) указује на потпуну непотребност присуствовања том скупу и да је све са Србијом већ решено.

Са друге стране медији јављају да ће бити присутан и осуђени али никад одлежао казну за терористичка злодела, ратни злочинац Хашим Тачи. Он скупу присуствује у улози "председника Косова". Сепаратистичке тежње праћене крвавим злочинима, српским медијима не сметају, напротив, Тачи бива величан где год и како је год могуће. За разлику од Ане Брнабић којој је све "могуће" али би "требало" дотле ће "Тачи имати одвојене сусрете с лидерима земаља чланица Јадранске повеље а састаће се и са потпредседником САД Мајком Пенсом". Ту нема ни много дилеме ни много нагађања, све је прецизно предвиђено.

Али то свакако није ствар која ће некоме у српској власти засметати, пре би се могло рећи да је то нешто сасвим друго. Односно, пошто је пристигао у Црну Гору Пенс се захвалио тој "држави" на "водећој улози коју Црна Гора ма у одбрани стабилности и безбености Западног Балкана".

Пенс се захвалио и на топлој добродошлици којусу његова супруга и он доживели по самом доласку у Црну Гору где су иначе слетели на аеродром "Голубовци" који је током агресије НАТО пакта 1999. био мета већ прве ноћи бомбардовања. Супруга америчког потпредседника, Карен Пенс, током боравка у Подгорици "посјетиће једног пчелара, а затим и Скадарско језеро" преносе још медији.

Да у оваквој причи и црногорци Вучића за трку имају посведочио је тамошњи председник владе Филип Вујановић рекавши да он веома цени традиционално пријатељство Црне Горе и САД. "Са поносом говорим да је Црна Гора чланица НАТО и да је наш савезник јачи него икад. Председник Доналд Трамп је казао како делимо заједничке вредности и ми од њих никад нећемо одустати. Ојачавајући ове вредности ми ћемо наше партнерство учинити још већим", усхићено је навео Вујановић.
Црногорски медији још наводе да је током 1999. било различитих тумачења и да су једни говорили "НАТО агресија" а други "НАТО интервенција" и да су се не ретко "припадници ВЈ и полиција Црне Горе гледали преко нишана". 




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине