Вести:

недеља, 13. новембар 2016.

Шиптарима и међународни позивни број и МТС!

недеља, 13. новембар 2016. | КМ новине 0

Из Европске уније је потврђено да су, уз њено посредовање, преговарачи из Београда направили још уступака шиптарским сепаратистима са чиме је посебно започето 2013. године током Бриселских преговора.




Вечерас је у Бриселу објављено да ће шиптарски епаратисти за потребе својих телефонскоих оператера ван система државе Србије, добити чак и међународни троцифрени број и тако заокружити још један део своје квази-државности као одрживог пројекта.


"Косово ће добити троцифрени број од Међународне унија за телекомуникације (ИТУ)", додаје се у саопштењу.

Иако се наводи да ће "Телеком Срије" несметано функционисати, то ни мало није тачно. Наиме, то "несметано" заправо значи да ће "Телеком Србије", дакле државна институција Републике Србије од сада бити регистрована као ћерка-фирма и то при шиптарским квази-институцијама. На тај начин ће шиптарски сепаратисти имати пуну контролу над њиховим радом што додатно потврђује део саопштења у коме се наводи да ће дозвола те "нове фирме" бити привеменог карактера и ограниченог карактера што истовремено искључује клаузулу о "несметаном раду". На ту фирму биће пренета и сва имовина МТС-а на КиМ с тим што она и даље стоји у милости и немилости шиптарских сепаратиста који их могу, примера ради, неосновано оптужити за лош рад и конфсковати имовину из било ког разлога. ЕУ, која је посредник у дијалогу између Београда и Приштине, навела је да обе стране треба да предузму даље мере које ће омогућити да се до краја спроведе споразум. До 28. новембра би требало да буду завршени документи који се односе на пројекат лиценце, пренос и регистрацију средстава.

Ако се "обе стране" сложе с документима после њиховог разматрања, Србија би требало 3. децембра да ИТУ упути писмом с предлогом о броју који би био додељен Косову и Метохији. Званичници Србије су се не тако давно бурно противили најави да би Аустја могла затражти број за потребе међународног функционисања шиптарских сепаратиста али то неће бити случај већ, као што видимо, то ће учинити представници српске власти мимо свог Устава, мимо закона мимо свих норми које важе у цивилизованом људском друштву.
Лицемерно се наводи да "споразум осигурава троцифрени позивни број за географску област Косова и Метохије који ће затражити Србија" иако знамо да таква појава не постоји. Наиме, ни једна држава нема троцифрене бројеве за своје одређене геограске области па тако не може ни Србија када то већ немају ни највеће државе света попут Русије, Кине, Индије, Америке али ни једне дуге државе.

Позиви између места у централној Србији и оних на Косову и Метохији бити третирани као међуградски, како се тврди али то је вероватно само пробни балон да би се оваква намера остварила.

Шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије се обавезују да дају привремену и ограничену дозволу телефонској компанији мтс.д.о, која треба да буде регистрована према законима такозване "републике Косово".


ИТУ ће 15. децембра доделити Косову позивни број 383, док ће се сви међународни позивни бројеви које користе фиксни и мобилни провајдери на Косову – 381 - међународни позивни број за Србију, затим 377, 386 бити избачени из употребе.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине