Вести:

Sunday, April 3, 2016

Небојша Јовић: Историја се понавља - како је лепо имати кичму!

Sunday, April 3, 2016 | КМ новине 0

3. новембар 2013. – 3. април 2016. Историја се понавља.

Небојша Јовић: Историја се понавља - како је лепо имати кичму!
Небојша Јовић / Архива    


Пред вама је један од мојих „иступа“ на који сам најпоноснији!!! И који се требао звати „како је лепо имати „кичму““!

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯

Имати је тада, имати је сада и заувек. Тада, 3. новембра у време невиђених притисака од стране садашњег режима да се изађе на изборе за независно Косово и где су на једној страни УЧК, КФОР, ЕУЛЕКС, НАТО, талог локалнинаша (?) држава, и шизофрени напади медија, претње и притисци! А на другој мии Бог са нама и уз нас!!!

И дан данас „они“, та „секташка, нечастива коалиција“ не схвата да су управо они, а не ми, тада били у мањини, сами. И да није страшно бити у бројчаној мањини, у самоћи без људи – страшно је бити у самоћи без бога!!!

Данас је опет требало кичму показати. Свој остати. И образ сачувати. Жао ми је оних који су данас са осећајем понижења и стида, вођени као овце на испашу или логораши на „терен“, који су то учинили из страха или под претњом губитка посла, али најмање што могу колико сутра учинити је да од директора својих фирми и правника затраже одговор „који то законски основ обавезује раднике да у време нерадног дана, у време одмора, морају да се јављају на ткзв. радну обавезу“ и да као чергари крстаре од града до града како би сакрили чињеницу да онај ко их на тај начин искоришћава и политички организује, нема подршку а још мање симпатије нити наклоност народа.

И то се не односи само на Вучића данас, већ и на Тадића јуче и све оне који су ову срамну методу употребљавали пре њега.
Нека вам кажу правници у фирмама вашим – Који то тачно закон омогућава да вам се ремети мир ваш, ваш слободан дан? Шта је то радном обавезом допринето вама лично или фирми вашој? Шта је урађено, који је радни учинак и која добробит за вас и вашу фирму данашњом екскурзијом направљена?


Разумем да је данас било и оних који су се по природи посла или функција на којима се налазе, морали наћи на местима дочека премијера. Какав год био, а лош је, ипак је „институција државе“ и као таквог га треба дочекати, али никако било кога насилно терати и претити да га „морају“ дочекати. Требало је то оставити радницима, грађанима, свима онима које природа посла не обавезује да му приреде дочек, да сами одлуче хоће ли изаћи и поздравити га, или не. Тим пре што је данас нерадан дан па је свако ко је хтео то могао да учини без присиле и наметања обавезе.

Тако да, сви ви који данас нисте штедели дланове и гласне жице, сви ви који 3. новембра 2013. гласасте за Тачијево независно Косово – гласајте 24-ог за свог вољеног.
А сви ви који остасте усправно данас, и не само данас, али и ви који се данас мимо своје воље, претњом других, осетисте понижено – казните „радну обавезу“ обавезним изласком на изборе и гласајући било за ДСС-ДВЕРИ, Заветнике, СРС, за било кога од њих, само не за њега. Реците НЕ, не више само издаји, већ реците не и страху, не уценама, не претњама!
Кажу да у свему лошем има и нешто добро.

Ова власт, и претходна Тадићева, и све оне од 2000. до данас, показале су сво зло и све лоше што са собом носе… Хајде да 24.4.2016. лета господњег покажемо сво добро, сву поуку коју смо извукли из њихове поражавајуће страховладе уништења, и покажимо да ће коначно у србском народу, у Србији, добро победити зло и да ће добро коначно тријумфовати!

Јер „јарам стока трпи, а не људи. Бог је слободу дао за човека“!


Извор: Фејсбук Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине