Вести:

субота, 2. април 2016.

Зоран Влашковић: Зашто треба лобирати за повлачење признања независности Косову

субота, 2. април 2016. | КМ новине 0

Оно шта су Албанци и "независно Косово" урадили Србима на Косову и Метохији и Србији, после 1999. године, пример је апсолутне антицивилизације и антидемократије!

Зоран Влашковић: Зашто треба лобирати за повлачење признања независности Косову
По невиђеном  злу чувена "Жута кућа"    

Пише: Зоран Влашковић / КМ Новине



Тај злочин против Срба и Србије, очигледно, обавља се уз благослов неких чланица Европске уније, оних земаља које имају највећи утицај у овој организацији. Да је тако, најбоље говоре чињенице на терену, којих се сав демократски свет и човечанство стиде! Ове чињенице би требало да послуже земљама у свету да повуку признања о тзв. независном Косову, које апсолутно нема ниједан аргумент да то буде, нити ичим заслужује независност! 

Срби су са Косова и Метохије протерани после јуна 1999. године из равно 314 места.  

Само из три општине, од укупно 30 на КиМ, није било етнички очишћених српских места! И то, из општина Лепосавић и Звечан на северу КиМ, и из општине Штрпце, на крајњем југу КиМ, мада је и у овим општинама било напада на српска села. 


Данас се на територији Србије налази 206.000 расељених са КиМ као и 12.000 на територији Црне Горе, 1.100 у Македонији и нешто више од 17.000 на самом КиМ (подаци УНХЦР и ОЕБС–а из октобра 2014.г.).

Албанци су од 1999. године до данас срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, а 12 цркава је у потпуности избрисано са лица земље: црква Свете Тројице у центру Ђаковице, сеоске цркве у Петровцима код Косовске Каменице и у селу Краљевица код Подујева, црква у центру Суве Реке, црква свете Тројице у Великој Реци код Вучитрна и четири цркве у Горњем и Доњем Неродимљу код Урошевца. На тим местима није остао апсолутно ниједан детаљ који би подсећао да су ту некада биле светиње.

Сигурно је да има још уништених цркава, јер нема довољно података о томе каква је судбина цркава у општинама Качаник, Штимље, Сува Река, Урошевац и другим срединама.


Албанци су од јуна 1999. године до данас, убили 1.004 Срба! Нико за те злочине није одговарао!




Од јуна 1999. до данас, Албанци су у потпуности уништили 21.122 српске куће и 935 станова!

Срби су до сада поднели 41.300 захтева Косовској агенцији за повратак узурпиране имовине од стране Албанаца: кућа, станова, земље, шума, ливада, пашњака, али ни један проценат од тих захтева није решен!

До краја 31.XII 2012. године Косовска агенција за приватизацију је продала 1.358 предузећа, од којих ниједно предузеће није могао да купи Србин и ни у једном том предузећу није запослен Србин, а сва та предузећа је изградила Србија!

Од 1999. године до данас, Албанци су на две трећине територије КиМ (укупна површина 10.886 километара квадратних) у потпуности уништили српска гробља и на њима више од 10.000 споменика, што је нечувени вандализам у цивилизованој Европи!

У Метохији, само су три гробља остала читава: у селу Бање код Србице, Црколезу у општини Исток и Гораждевцу код Пећи!


Ни у једном граду јужно од Ибра није остао нити један споменик из српске историје. Албанци су срушили споменике Милошу Обилићу, цару Лазару, Вуку Караџићу, Доситеју Обрадовићу, Петру Петровићу Његошу, цару Урошу... и поломили све бисте српских писаца испред школа.
Срушили су и споменик народним херојима Бори Вукмировићу и Рамизу Садику у Приштини.

У селу Неродимље, код Урошевца, посекли су 1999. године бор цара Душана који је ту он лично, својом руком засадио, 1336. године.

Ни у једном граду јужно од Ибра данас нема улице са српским именом, па се питамо какву то мултиетничност граде Албанци и Приштина?

До сада се на КиМ вратило само око 2.700 Срба у 50–так села, највише у Метохији.

Данас је на КиМ преостало још око 125.000 Срба који живе на 22% територије КиМ. Око 60.000 живи на северу КиМ, на површини од 1.189 квадратних километара, у општинама Зубин Поток, Лепосавић, Звечан и у северном, српском делу К. Митровице. Нешто више од 60.000 их је јужно од Ибра.

Број Срба у градовима је симболичан: у Приштини их је остало око 40, Призрену 18, Пећи 15, Урошевцу четири, у јужном делу К. Митровице, Урошевцу, Вучитрну и Истоку остали су само поп и попадија у парохијским домовима поред цркава.



У овом тренутку трага се за 525 киднапованих и несталих Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији!

На Косову 95 одсто свих роба је из увоза. Такав постотак роба из увоза на једној територији не постоји нигде у свету!

У овом тренутку, за тзв. терористичку Исламску државу у Сирији и Ираку, убија 300 Албанаца терориста, међу којима су и 42 жене, Албанке са КиМ, 120 их се вратило на Косово, а 50 их је погинуло у Ираку и Сирији, то званична Приштина признаје!

Ово је само део разлога да “држава Косово” не заслужује ни да се помене, а камоли да постоји. У оваквом облику није могућ помен државе. Реч је о криминално-терористичкој творевини!




author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине