Вести:

Wednesday, March 30, 2016

Без посла 200 Срба радника у судству КиМ!

Wednesday, March 30, 2016 | КМ новине 0

Универзитет за сада не али ће српско судство на КиМ дефинитивно бити угашено за рачун такозване "републике Косово"!

Без посла 200 Срба радника у судству КиМ!
Такозвани "суд" шиптарских сепаратиста, после признања од стране велеиздајничке Владе Србије, чека српске колеге.

Председница Синдиката правосуђа Србије Слађанка Милошевић изјавила је данас да ће више од 200 радника српског правосуђа на Косову и Метохији остати без посла, након што је такозвани "судски савет Косова" расписао конкурс за интегрисање судске администрације.

У саопштењу за јавност Слађанка Милошевић је навела да је тзв., "судски савет Косова", на основу Закона о ратификацији првог договора о начелима који регулишу нормализацију односа Београда и Приштине, "на основу Устава и Закона о раду самопроглашеног Косова", јуче расписао конкурс за интегрисање судске администрације.

Конкурс је отворен до 29. априла 2016. године, а у посебној напомени наглашено да су предвиђене позиције резервисане за мањине.
"Интегрисање је предвиђено за 112 'припадника мањине', а запослених Срба који би, евентуално, конкурисали има нешто више од 300. Дакле, више од 200 радника српског правосуђа остаје без посла", истакла је Слађанка Милошевић.

Она је подсетила да је Влада Србије усвојила уредбу којом је привремено пензионисала неинтегрисане полицијске службенике и да је министар правде обећао да ће питање неинтегрисаних правосудних радника бити решено законом на сличан начин.

"Међутим, до данас није донет ниједан пропис којим би се решио радноправни статус правосудне администрације која, иначе, не жели да се интегрише. Иако су против интеграције, изгледа да ће морати да се повинују наређењу државе Србије која је, између осталих, признала и судску власт на самопроглашеном Косову", навела је Слађанка Милошевић.





Извор: Агенције / КМ Новине :: © 2014 - 2016 :: Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине