Вести:

Thursday, February 4, 2016

Навијачи света за српско Косово и Метохију

Thursday, February 4, 2016 | КМ новине 0

Један од најутврђенијих митова јесте да народ не може ништа сам, без вође. Ових дана видимо да то и те како може када има циљ и свестан је да постоје положаји са којих се мора само напред.

Навијачи света за српско Косово и Метохију

А што се мора, каже народ, није тешко. И заиста, посматрајући акције које заједнички спроводе навијачи "вечитих ривала" и мноштво других "супарничких" тимова пред очима се указује готово немогућ призор. Утакмица у којој учествују сви и сви - добијају. Навијачи показују да знају да без обзира за који од тимова навијају, заједно чине репрезентацију а таква комбинација може бити само добитна.

Недавно покренута хуманитарна акција навијача Делија и Гробара наишла је на неочекивано велики одзив. Помоћ што у новцу, што у другим материјалним потрепштинама, масовно пристиже у базе из Србије али и других крајева света где има наших људи и одатле се пласира српском народу на Косову и Метохији.

Акција је издржала притисак медијске блокаде и постаје све масовнија. Навијачи знају да их има довољно да слику коју су медији у јавности изградили о њима као хулиганима и рушитељима промене и прикажу себе у другачијем, правом светлу. Зато се област њиховог деловања проширила и на медијску сцену.

"Правимо мини репортаже о навијачким покретима у Србији који својим делима показују и доказују да Срби на Космету нису сами и да ће Космет заувек бити срце Србије упркос светској неправди која нас угњетава све ове године. Наш пројекат је да се повежемо како са домаћим навијачким групама тако и са нашим пријатељима из целог света који се солидаришу заједно са нама по питању Косова и Метохије" каже за КМ Новине координатор акција навијача на друштвеним мрежама.

Жели да остане анониман јер ово не ради због себе већ због српског народа а тада име појединца престаје да буде важно. Не помиње ни тим за који навија. Навијачко срце је за спортски терен, живот тражи борбу, дела и жртву. Као и остали навијачи зна да је време драгоцено а сваки тренутак живота може бити одсудан ако се правилно искористи.

"Овим путем желимо да наше време проведено на интернету усмеримо на прави начин и тако подржимо сваку акцију везану за наш народ на Космету. За сад водимо и уређујемо два сајта, један портал као и неколико страница на Фејсбуку. Желимо да се што више људи информише и укључи у акције везане за Косово и Метохију" каже укратко момак који пристаје да нас информише али поштује своје време и жури назад својим обавезама.

Поздрављајући се, у име уредничког тима Фејсбук странице „Сви навијачи света Косово је Србија“, поручују нашим читаоцима, свим навијачима и српском народу уопште: "И данас, после шест стотина Видовдана, за судбину српског народа ништа није пресудније од битке која траје на Косову и за Косово".

Графика: КМ Новине
Део медијске екипе која прати, информише и представља позитивне стране навијача којих нема само у извештајима про-западних медија, постале су и КМ Новине. Са родољубима који сарађују са нашим порталом, извештаваћемо о овим акцијама како би путем њих што више људи чуло о помоћи, потребама и осталом што је битно а везано за наш народ на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине