Вести:

Wednesday, January 13, 2016

Француски посланик тражи да се преиспита тзв ''независност'' КиМ и бомбардовање Србије

Wednesday, January 13, 2016 | КМ новине 0

Француски посланик у Европском парламенту поднео је амандман на извештај Дејвида Мекалистера о напретку Србије.

Француски посланик тражи да се преиспита тзв "независност" КиМ и бомбардовање Србије
Он тражи да се у њему преиспита "независност" Косова и Метохије, као и учешће појединих држава ЕУ у бомбардовању СРЈ 1999. године.


Европски парламентарци уложили су чак 190 амандмана на предлог резолуције о напретку Србије који подноси известилац Дејвид Мекалистер, а и овога пута највећи број стигао је из Хрватске – чак 24 амандмана из Загреба траже да се пред Београд ставе додатни услови од решавања питања границе и сукцесије, до повратка културних добара и заштита права хрватске мањине.

Ипак да нису сви амандмани негативни за Србију доказује онај који је поднео француски посланик Жан-Лук Шафхаусер, члан партије Марин Ле Пен.

Он је наиме поднео амандман на извештај Дејвида Мекалистера, а који се тиче напретка Србије и у њему захтева да се преиспита проглашење тзв "независности" Косова и бомбардовање СРЈ 1999. године, као и да се посебно обрати пажња на учешће у овим активностима појединих земаља ЕУ.

Подсетимо чак 24 амандмана поднела је Хрватска на извештај Дејвида Мекалистера о напретку Србије, а у њима се тражи преиспитивање рехабилитације Драже Михаиловића, не угрожавање аутономије Војводине, као и да Србија унапреди свој приступ према решавању избегличке кризе.





Извор: Телеграф    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине