Вести:

среда, 13. јануар 2016.

Дејан Берић о шиптарском екстремизму на Косову за ''Правду'' из Доњецка (ВИДЕО)

среда, 13. јануар 2016. | КМ новине 0

Српски добровољац, снајпериста у Новорусији, Дејан Берић, говорио је о шиптарском екстремизму на Косову и Метохији за онлајн медиј из Доњецка "Правда ДНР".


Дејан Берић о шиптарском екстремизму на Косову за ''Правду'' из Доњецка (ВИДЕО)

Тамошњу јавност, када су Косово и Метохија у питању, како сматра репортер "Првде ДНР", посебно занима растући шиптарски екстремизам, сложена ситуација на КиМ и како он себе види у сукобу који би на овом простору евентуално могао бити обновљен.

"На Косову и Метохији је ситуација тренутно сложена. Оно је тренутно саздано тако како на Балкану не би било мира. Неопходно је жариште из кога би сукоб могао да крене у различитим правцима. С обзиром на географски положај и близину са Албанијом, ради се на пројекту стварања велике Албаније" рекао је Берић и за тамошњу јавност напоменуо да Шиптари по утврђеном плану већ раде на отимању делова Србије, Црне Горе, Македоније и Грчке.

Последњи догађаји у Приштини одакле у свет иду слику незадовољне и агресивне опозиције изазивају интересовање светске јавности и нагађања око могућег исхода тих сукоба.

Проницљиво и једноставно Берић објашњава да је све то само представа за медије а да сви они на терену јако добро сарађују.

"Сви лидери тамошњих (шиптарских) политичких партија су ратни злочинци из рата 1999. године али имају подршку НАТО-а и Америке па су они тамо сада добри "бизнисмени". Косово и Метохија су утврђена транзитна зона нарко дилера из Африке и Азије за Европу којом управљају Американци из својих база. Тамо нико ништа не ради а сви живе добро и зидају велике зграде. А ови су немири се организују с времена на време како би разбили монотонију. То се не дешава по први пут, то је тамо уобичајено" рекао је Берић између осталог.

Послушајте и остатак интервјуа, језичка разлика нече представљати посебну баријеру.




Дејан Берић је недавно издао књигу "Кад мртви проговоре" која се бави тематиком сукоба у последњем рату на Косову и Метохији крајем 90-тих година у коме је и Берић учествовао.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине