Вести:

Thursday, December 3, 2015

Генерал Владимир Лазаревић данас се враћа из Хага

Thursday, December 3, 2015 | КМ новине 0

Ниш – После десет година и десет месеци од добровољне предаје Међународном суду за ратне злочине данас по подне у Ниш се враћа генерал Владимир Лазаревић.

Генерал Владимир Лазаревић данас се враћа из Хага

Он је одлуком Хашког трибунала пуштен на условни отпуст након издржане две трећине казне. Директно из Схевенингена у Ниш генерал Лазаревић стићи ће авионом Владе Србије у пратњи министара правде Николе Селаковића и одбране Братислава Гашића. Очекује се, сазнали смо, да авион на нишки аеродром „Константин Велики” слети око 14.30 часова.
На путу од Бабушнице према Власотинцу испод Модрог камена, једног од врхова планинског венца Суве планине, налази се село Грнчар, у ком је рођен и где је провео детињство, одрастао и завршио основну школу Владимир Лазаревић. Некада је у Грнчару било више стотина житеља, данас их је тек неколико десетина, углавном старих. Међу њима је и Милојко Лазаревић, рођени и најстарији брат легендарног српског генерала.

Радујем се Владином повратку јер знам из контаката са његовом супругом и синовима да је слабог здравља. Наравно, једва чекам да га видим и надам се да ће се брзо опоравити после незаслужене казне и да ће оздравити, свакако – каже Милојко.

Нажалост, испричао нам је Милојко, његова и рођена сестра генерала Владимира, Радмила Стојановић, која је такође живела са супругом у Грнчару, није дочекала да опет види брата. Радмила је изненада преминула пре два месеца, почетком октобра. Како нам је речено Владимир Лазаревић има још једног рођеног брата који живи у Пожаревцу.



Извор: Политика    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине