Вести:

петак, 3. јул 2015.

Поштуј своје, да би те и други поштовали

петак, 3. јул 2015. | КМ новине 0

''Постоји реална могућност да се прикривен испод фереџе налази килограм експлозива''.

Поштуј своје, да би те И други поштовали
фереџа, закон, експлозив, европа, ислам,
Порука француској војсци... Фото: РТ
Другарица две године ради у Катру. Било је преко 45 степени, таксијем је ишла на посао, и док се возила скинула је џемперчић који је носила преко мајице кратких рукава. Таксиста ју је пријавио газдарици због кршења њихових закона. Ако се у време Рамазана нађете на тлу већине муслиманских држава, нећете моћи да једете и пијете на јавним местима, без обзира што сте туриста и нисте муслиман. На јавним плажама забрањено је да облачите купаћи костим. Такође, независно од висине дневне температуре, правило је да покријете своје тело од рамена до колена. Казне за кршење њихових правила су прилично високе, а у екстремнијим земљама можете да завршите у затвору, или да будете протерани. Из низа муслиманских држава, издваја се север Турске који тежи Европи.

Е, сада, шта је спорно у поштовању закона земље коју посећујете? Ништа. Ако ти се не допада, немој да идеш. И ту долазимо до кључног питања, колико муслимани поштују законе европских држава? Да, рекло би се да поштовање њихових закона не угрожава законе европских држава, што би можда било у реду, али постоји реална могућност да се прикривен испод фереџе налази килограм експлозива. Нисам склона параноји, али, ако ја могу да се покријем кад долазим у посету муслиманској земљи, очекујем да они кад долазе у моју државу скину фереџу са лица. Ништа лично, али исламски тероризам није нешто што се дешава тамо далеко, него је присутан у комшилуку. Нагласићу да по Курану жена није у обавези да покрије цело лице, то су Шеријатом увели екстремни исламисти.

Лицемери који вриште због поштовање људских права, прво би требало да објасне како су нечија права битнија од права других? Душебржници ће прво да скоче и да викну како треба да поштујемо право на фереџу, а онда ће ђутуре да буду
„Je suis Charlie“, а колико се сећам, нико од њих није био „Је суис полицајац из Зворника“. Сетимо се како су сви напали Саркозија да је фашиста кад је забранио ношење фереџа у Француској.
Када немуслимани бораве у исламским државама, они код куће или у хотелским собама могу да једу, пију и да се облаче како хоће, па би било поштено да се исти третман омогући и другој страни. На улици скини фереџу са лица, да не размишљам да ли је испод исте мајка троје деце, или бомбаш самоубица који је кренуо у тржни центар.


Овде није реч о верској нетрпељивости, напротив, ислам је као свака религија вредна поштовања, али, се нажалост, исто као некад и хришћанство, искоришћава у негативне сврхе. Сетимо се шта је све рађено за време инквизиције када је, наводно, заступана хришћанска вера. Овде је реч о двоструким стандардима када су у питању исламисти. Превише толеранције је и довело до стварања упоришта за обуку терориста широм Европе. Тренутно се на Косову пред снагама НАТО пакта обучавају џихадисти, у БИХ се вијоре заставе исламске државе, а девојчице беже у Сирију да би се придружиле терористима. ББС пише да је БИХ највећи центар за обуку џихадиста у Европи, и да то траје још од деведесетих.


Попустљивост према исламистима је забрињавајућа јер нису напади само на немуслимане, сетимо се да су пре неки дан у сред Рамазана убили људе у џамији. Рећи ћете да забрана ношења фереџа неће помоћи борбу против тероризма, али, нек сачува један живот, и то је прихватљиво. Докле год Европа буде имала двоструке аршине, два стандарда око тога чију веру, нацију, или чије законе хоће, а чије неће да поштује, проблем ће само ескалирати. Недавно се први пут у ЕУ чуо глас који је поменуо терористе који седе у Влади Косова. Наиме, немачка посланица Севим Дагделен је у Бундестагу оптужила Немачку да је дозволила да Косово постане регион одакле се регрутује огроман број бораца за Исламску државу. Рекла је да се терористичка организација ОВК поново окупља на Косову, и да одатле терорише околне државе. И битно је да то неко гласно каже, јер Србија је постала таква полтронска држава, да ако кажеш оно што сви већ знају, ризикујеш да те назову фашистом, или националистом са гримасом гађења на њиховом „либералном“ лицу.За КМ Новине: Снежана М.

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.