Вести:

Thursday, June 25, 2015

Курири европске Србије – шампиони у замени теза

Thursday, June 25, 2015 | КМ новине 0

Курири европске Србије – шампиони у замени теза Савремена Србија, тј. Србија без светога Саве и Господа Христа, своје егзистирање заснива на методу замене теза. Лаж је њена суштина, обмана јој је храна, превара јој је мајка рођена.

КМ Новине - Курири, Србија,

Савремена Србија је опустошена од НАТО бомби, не зато што су јој бомбе побиле новорођенчад, већ зато што су јој дух убиле променом свести.

И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Јеванђеље од Матеја)
Заиста је савремена Србија мртва, док Света Србија живи по катакомбама, барикадама и дечијем незлобивом срцу, дакле, на маргинама савремене Србије.

Како би другачије могла савремена Србија да оправда себе, своје издајство светости, осим заменом теза. Лаж, тенденциозност и медијско насиље горе и од прозелитизма су њена средства хипнозе, психозе, наркозе и некротизације народа Свете Србије.

Господари савремене Србије су срце заменили за мозак а мозак употребили за харакири. О свему томе је говорио свети старац Гаврило Грузијски:

gavr
Истинска вера се налази у срцу, не у разуму човека. Људи који имају веру у својем разуму ће постати следбеници Антихриста. Али, они који је имају у свом срцу ће га препознати. -Свети Гаврило (Ургебадзе)
Ових дана, били смо сведоци да та сила, Света Србија, и нема тако занемарљив глас у окупираној Србији. Фактор дечије незлобивости, мада може да буде и дезавуисан умом детињим, тј. умом неотпорним преварама, ипак се пројавио на улицама главног града и показао своју реалну снагу. Та снага је била толико велика, да је савремена Србија (читај режимски РТС) морала да утиша пренос прославе шампионске титуле фудбалера омладинаца и да га сасвим прекине.

У манифестацији тријумфалне пројаве духа Свете Србије детињи незлобиви ум је за свој успех захвалио Богу, а не Вучићу; певао је о Светом Косову, а не о Европској Унији; називао је диктатора Србије колоквијалним називом за хомосексуалца, а није клекао да му се поклони.


Иначе, колоквијални назив за хомосексуалца се међу Србима користи не само за означивање нечије „сексуалне орјентације“, већ и као ознака за неког који је склон преварама, забијању ножа у леђа пријатељу, издаји и потпуној аморалности.

ШКОЛСКИ ПРИМЕР ЗАМЕНЕ ТЕЗА

Један од режимских листова савремене Србије je и крајње аморални „Курир“. Тако, лист Курир није курир Пете чете, већ пете колоне. Овај лист је под насловом „MUP: Grupa huligana napravila niz incidenata i vređala premijera“, пренео оно што су сви остали курири, тј. режимски листови морали да пренесу као образац за разумевање ствари из режимског Танјуга. Замена теза гласи овако:

„Grupa huligana iz organizacije Četnička omladina na dočeku mladih fudbalera ispred Skupštine grada napravila nekoliko incidenata

BEOGRAD – Grupa od desetak huligana, dolazeći na doček mladih fudbalera ispred Skupštine grada, napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira, saznaje večeras Tanjug u MUP-u.

Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.

Ista grupa mladića večeras je, na kraju dočeka mladih fudbalera, uzvikivala pogrdne reči upućene premijeru Srbije, rekli su u MUP-u.“ (Танјуг/Курир)

https://pravoslavljepzv.files.wordpress.com/2015/06/d185d183d0bbd0b8d0b3d0b0d0bdd0b8.jpg?w=640


Народни геније је својом илустрацијом показао шта мисли о оваквом извештавању, а ми, са наше стране, погледајмо само неколико примедби на којима се заснива ова замена теза.
Танјуг/Курир: „Grupa od desetak huligana…“ – Дакле, глобална пројава антирежимског духа се минимизира на неколицину „губавих“ и користи се одговарајућа етикеција.

Танјуг/Курир: …napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira…“ – Дакле, „губави“ праве злочине против целине, тј. адекватних и општеприхваћених грађана (javnog reda i mira).

Танјуг/Курир: „Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.“ – Дакле, да би се утврдило градиво, Танјуг/Курир понавља етикецију, уз навођење незрелости, и навођење и поузданог извора (од кога могу и леђа да боле) и изолацију „губавих“ – „Четничка омладина“. Овде недостају само Булајићеви пропагандни филмови са „четницима-кољачима“ са ножем у зубима и прљавим прстима да би утисак био потпун.

Сетимо се да се од режимских медија и званичника европске Србије сличан метод користи и за православне који одбацују савремену јерес екуменизма и не помињу патријарха-екуменисту. Употребљава се етикетирање: „секта“, „расколници“ уз гебелсовско понављање, минимизира бројност малог стада, наводи да су одувек били „зли“, и то да се само та њихова урођена особина сада пројавила у пуном замаху, изолују се непостојећим именом „Српска истинска православна црква“ са којом немају никакве везе. Притом, режимлије и њихови курири се не баве аргументима православних, тј. побијањем 15. Канона Цариградског сабора, већ тенденцозно понављају своје етикете.

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ: О КУКАВИЧЛУКУ

Кукавичлук је страст слабе душе коју је обузео страх. Кукавичлук је малодушност, нерешеност, недостатак ратничке храбрости, непостојаност душе сметене ужасом и стрепњом. То је малодушност у очекивању опасности, неумешност за борбу, неприсебност у опасностима, одсуство одважности, неприправност духа, недостатак моралне снаге, слабост духа, поводљивост према злу. Кукавичлук поробљава човека, чини га издајником отачаства, заводи га у беславље и бешчашће, клони га да презире законе отаџбине и покреће га на непоштовање божанског, свештеног и светог. Кукавица је немужествен, подао, недостојан, низак, јадан, ропска и ситна душа, себичњак и самољубац. Своје спасење и избављење од опасности он ставља изнад свега, те и изнад саме славе и слободе свога отачаства. Кукавица је покора за своју отаџбину. (Св. Нектарије Егински)
Овим светим речима светог Нектарија Егинског објашњава се и дух и метод савремене Србије, тј. режимских и институционалних магова и њихових портпарола у борби са Светом Србијом. Курири ће и даље преносити глас замена тези, али ће молитвом, постом и послушношћу Богу овај дух бити и даље разоружаван и побеђиван у душама људи Свете Србије.

Јер Света Србија се не боји „оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.“ Боји се само „Оног који има власт пошто убије бацити у пакао;“ 

…да, кажем вам, Оног се бојте. (Јеванђеље од Луке)
Погледајте такође: ПОСЛУШНОСТ, СЕРВИЛНОСТ И БУНТ У ЦРКВИ

Превод и припрема: Екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине