Вести:

Wednesday, June 17, 2015

Харадинај недефинисано задржан на еродрому у Словенији

Wednesday, June 17, 2015 | КМ новине 0

Ратни злочинац са Косова и Метохије, Рамуш Харадинај, иначе ослобођен у Хагу за злочине над Србима, недефинисано задржан на аеродрому у Словенији.

Оптужница и чињенице против Харадинаја до којих је дошла српска полиција.




Иако су шиптарски медији јавили да је Рамуш Харадинај ухапшен у Словенији, он се у међувремену у два наврата обратио медијима телефоном тврдећи да то није тачно.

У изјави за шиптарски потрал "Газета експрес" Харадинај је рекао да ће се врло брзо вртатити на Косово и Метохију и да је једина штета која је њему нанета то што је пропустио авион за Приштину.

Шиптарски медији јавили су раније данас, позивајући се на саопштење "Алијансе", да је Харадинај ухапшен по потерници коју је за њим расписала српска власт 2006. године

Вођа шитасрких терориста из Метохије Рамуш Харадинај касније је изјавио да му је речено да се у 18 часова појави пред словеначким судом да се "рашчисте ствари" и да је словеначка полиција "забрљала" због потернице из 2006. која је "застарела" и "не важи". Он је одбио да добровољно изађе пред словеначког јавног тужиоца јер је, како каже, доказао своју "невиност" пред међународним судом. Харадинај мисли на монтирани процес који је против њега вођен у НАТО суду смештеном у Хагу и који пре свега постоји да би осуђивао Србе због одбране своје земље од НАТО агресије и тероризма. У том процесу готово сви сведоци против Харадинаја убијени су пре појављивања на суду укључујући и тајног сведока кога је "чувала" немачка полиција а који је наводно извршио мистериозно самоубиство у парку.


Чланови његове странке, са још десетак људи, протестовали су испред конзулата Словеније у Приштини.

Криминолог Златко Николић и професор Факултета безбедности Милан Мијаковски су у изјавама Танјугу навели и да се иза "тог изненадног признавања српских потерница крије жеља дела међународне заједнице, не за правдом већ за испуњењем личних интереса".

Хапшења Насера Орића и Рамуша Харадинаја по српским потерницама представљају "двоструку игру" Запада како би Србија прихватила по њу неки од тешких захтева, оцењују они.

Мијалковски је напоменуо и да су на потерницма и друге особе, попут Хашима Тачија, али да се они не хапсе иако су доступни међународним органима. 


(Агенције)


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине