Вести:

среда, 17. јун 2015.

Аустрија ће тражити међународни број и подржати сепаратисте са КиМ

среда, 17. јун 2015. | КМ новине 0

Едита Тахири је поново данас најавила да ће Косово и Метохија добити међународни телефонски код 383 и то посредством захтева који ће поднети Аустрија.

Едита Тахири

Она је тако одбацила ставове шефа делегације Србије у преговорима Марка Ђурића да Косово и Метохија могу добити међународни позивни број једино ако то буде затражила Србија
 

"Жао ми је али ове изјаве (Ђурића) нису у складу са реалношћу. Током разговора они су сарађивали јер без такве обостране сарадње нема напретка. Ми смо као делегација шиптарских сепаратиста саКосова и Метохије отворени да говоримо о томе шта се догађа током разговора и реалностима напретка", рекла је Тахири.

О истом питању јуче су у медијима полемисали Едита Тахири и Марко Ђурић, који је рекао да Косово и Метохија без Владе Србије не могу да добију позивни број и упозорио да Приштина изношењем неистина покушава да испровоцира прекид дијалога са Београдом.

"Без Србије не може да буде постигнут договор о телекомуникацијама и позивни број за Косово, ако и буде договорен, може да буде искључиво у власништву Србије", рекао је јуче Ђурић.


Овакве и сличне изјаве је и током ранијих рунди преговора у Бриселу износио у медијима али се увек испостављало да су нетачне.


Едита Тахири је у данас објављеном интервјуу рекла и да шиптарска страна неће дозволити да управљање акумулацијом Газиводе на Косову постане предмет разговора у Бриселу и да су изјаве српских званичника у вези са тим "само пропаганда".

"Понављам, гарантујем вам да питање Газиводе нити било које имовине Косова и Метохије није било нити ће бити предмет разговора. То је само пропаганда српске стране", рекла је Тахири.


Шиптарска страна са КиМ је марионетска група људи састављена углавном из редова терориста "УЋК" и послушника Запада те они само отварају уста и гласно износе идеје које је запад већ зацртао. У ситом марионетском положају је и српска Влада у Београду данас али због смиривања реакције народа она износи супротне, "охрабрујуће" идеје али су оне истовремено увек и биле само празна прича.


(Бета)


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине