Вести:

Tuesday, March 3, 2015

Новинар Мистовић на челу Српске листе за борбу против екуменизма

Tuesday, March 3, 2015 | КМ новине 0

Помоћићемо обликовање вјерске јавности, али ћемо бити и опозиција одређеним круговима блиским цркви или везаним за њу који се залажу за екуменистички дијалог
Kosovo, KM Novine, #kosovo, #km novine
Екумениза у СПЦ достигао разарујући обим

Саопштење Српске листе:


Српска листа је формирала Одбор за борбу против екуменизма на чијем је челу Војислав Мистовић.

Формирање овог одбора неопходно је у времену када је безбожнички режим, оличен у Демократској партији социјалиста и Социјалдемократској партији, најавио нападе на вјерској основи, прије свега на српски православни манастир Острог.

Kosovo, KM Novine, #kosovo, #km novine
Војислав Мистовић
Истичемо чињеницу да ће се ДПС 20. јуна, новим партијским програмом, подржан од своје дириговане опозиције, заложити за ,,формирање'' некакве ,,Православне цркве у Црној Гори'', што ће и формално значити акцију државних власти да Епархије Српске православне цркве претворе у екуменистичку псеудоцркву коју би гурнули у Унију са Ватиканом.

Одбор Српске листе за борбу против екуменизма ускоро ће покретнути портал ,,Принцип'', са црногорским доменом, који ће, први на нашим просторима, кренути у антиекуменистичку кампању. На тај начин помоћићемо обликовање вјерске јавности, али ћемо бити и опозиција одређеним круговима блиским цркви или везаним за њу који се залажу за екуменистички дијалог, долазак римског папе у српске земље, уклањање или маргинализовање префикса ,,српски'' из пуног имена цркве у Црној Гори и новотарије у служби које православље приближавају римокатолицима. 


Беч, 2010. године. У том граду ће бити изграђен рви Екуменистички манастир, за спровођење задужени чланови Синода СПЦ
Приоритет ,,Принципа'' ће бити и теме везане за Новорусију и Косово и Метохију са циљем да се на медијском и хуманитарном пољу помогну ове свете руске и српске земље.

Војислав Мистовић је радио као водитељ и новинар у Антени М, Елмагу, Радио Бару и Радију Црне Горе. Писао је за неколико периодичних часописа са простора Црне Горе, између осталих и за ,,Омладинске графите''. Музичар је, са групом ,,Кокот'' објавио је пет албума, а радио је музику за позориште, филм и изложбе. Аутор је двије збирке поезије. Официр је пловидбене страже на бродовима већим од 500 БРТ.

Подгорица, 3. март 2015




Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине