Вести:

Wednesday, February 4, 2015

Непознанице Бриселског споразума ознаке нелегитимности и катастрофе

Wednesday, February 4, 2015 | КМ новине 0

„Сам процес је нетранспарентан и зато се поставља питање легитимитета процеса“.

Спровођење Бриселског споразума је нетранспарентно, представља се као тајна, а право да га знају и учествују у његовом спровођењу имају само представници државних структура, речено је у уторак у Београду током представљања анализе о томе како Србија спроводи Бриселски споразум с Косовом.

Главни закључци Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) који је спровео мониторинг о томе од јуна до децембра 2014. године су да су формирање локалних самоуправа и интегрисана полиција највећа достигнућа Бриселског споразума, али да постоје „горући проблеми“ који су тема преговора у Бриселу, а о којима јавност мало зна или не зна ништа.

„Сам процес је нетранспарентан и зато се поставља питање легитимитета процеса“, рекао је у Медија центру истраживач БИРОДИ-а Павле Димитријевић.

Директор Форума за етничке односе Душан Јањић рекао је да нетранспарентност одликује понашање и Брисела, и политичке елите у Србији.

„Нетранспарентност тако значајног процеса обећава катастрофу“, оценио је Јањић и додао да је ту потребнија активнија улога ЕУ која је, по његовој оцени, једина заједничка тачка Срба и Албанаца.


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине