Вести:

среда, 4. фебруар 2015.

Борци Новорусије извели прве ваздушне нападе на украјинске снаге безбедности - Укри негирају!

среда, 4. фебруар 2015. | КМ новине 0

Снаге Народне Републике Луганск по први пут су извеле напад авијацијом на положаје војске бивше Украјине!

СУ-25 KM Novine
Фото: Илустрација - СУ-25

Ово је речено је у среду, 4. фебруара, агенцији РИА Новости из главног штаба војске Народне Републике Луганск!

Су-25 су напао је конвој војске бише Украјине на путу Артемиевск - Дебаљцево. "Нападнута је колона оклопних возила и војних камиона за превоз живе силе, односно са људством. О њиховим губицима тачних података још увек нема" - речено је агенцији из главног штаба војске НРЛ. По свој прилици, војна опрема и људства требали су да буду пребачени у Дебаљцево.

Украјински авион је погођен у јулу 2014., а пилот приморан да слети у зону под контролом ополченаца. Након поправке Су-25 је ушао у састав оружаних снага ЛНР. Он се налази на аеродрому у Луганску при вишој пилотској школи.

Након ратних дејстава које су обновиле власти у Кијеву, у Луганском и Доњецком региону, руководство ЛНР и ДНР изашло је у јавност са намером да покори целу територију региона до административних граница. За решавање овог проблема ополченци су 23. јануара покренули офанзиву на град од регионалног значаја, Дебаљцево.

У том граду смештене су значајне украјинске војне снаге: према различитим проценама - од 8 до 10 хиљада људи. Дебаљцево је тако постао центар сукоба. Град има стратешки значај као један од највећих железничких чворова у земљи.

Власти бивше Украјине негирају ове наводе


Украјински Министарство одбране демантовале је извештаје о овом нападу.

"Информација коју су проширили представници ЛНР и ДНР, а коју су одмах пренеле агенције и многи интернет портали, је потпуна лаж", је све што се каже у званичном саопштењу Укро министарства одбране.


Извор: Лента.ру,  2000.ua


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине