Вести:

петак, 10. октобар 2014.

''Није слобода медија голо дупе Станијино'' - подршка хирургу Едину Мутевелићу

петак, 10. октобар 2014. | КМ новине 0

Хирург Един Мутевелић, који је на Фејсбуку окачио слике пацијента из операционе сале, са све забијеним ножем у грудима, неконвенционалним говором обратио се јавности на свом профилу што преносимо у целости.
...



 Хирург Мутевелић (лево, држи пса) очитао лекцију јавности у Србији. Фотографија преузета са његовог ФБ налога.

“Види, дигла се велика халабука због снимака које сам синоћ избацио. Јављају се разни заштитиници, лажни моралисти и сви који се крију на профилима иза лажних налога, надимака и слично... Е сад овако, никога не смета снимак кад кољу новинара, пребијају Вучићевог брата, убијају Гадафија као пса, кад Обама рокне цело село, кад у Украјини закољу човека пред женом и децом. Е то им је нормално, доста ми је на Фејсбуку голих гузица, од Станије до Сораје, клозетских селфија и напућених усана.

И ово је Фејсбук али и стварни живот у Србији коју су сломили и довели до тога да треба да будемо сретни ако неки тобоже Европљанин обрише дупе са нама. На снимку нигде нема лица пацијента, друго имам његову пуну сагласност и треће јутрос је јавно позирао за новине са мном и дао пуно име и презиме. Толико о приватности. Е сад питање мотива и зашто сам ово урадио...

Нисам због саморекламерства јер нема хирурга који је за ових 35 година био више у медијима по разним основама од мене, можда да саблазнем неке душебрижнике који се сад по мом зиду рекламирају коментарима а који су тотално небитни.

Не, имао сам два разлога. Први да скренем пажњу на малу болницу која има и опрему и кадар и која је као и Рудо у Републици Српској најсиромашнија у Србији и коју хоће да затворе као и све по Србији и да овај народ упркос великој борби локалне самоуправе да сачува нешто што је добро и грађено 40 година не затворе и овај предивни и стрпљиви народ оставе на цедилу и посаљу 100 км до Фоче или 100 км до Ужица ако стигну живи. Овај несрећник је имао срећу синоћ те је добио дугу прилику.

Други мотив је да неко ко би имао намеру да уради исто што и овај несрећник после гледања слика и клипа одустане.

Зову из МУП-а, новинари и слични да скинем слике. Е, нећу, није слобода медија голо дупе Станијино. Никог није саблазнула слика и силни чланци оног идиота и психопате који је убио и силовао оно дете а ово смета. Савест ми је чиста, и Исуса су људи разапели иако кажу да је био безгрешан, шта сам онда ја, један мали обични смртник који обожава и доста добро годинама ради свој посао. Мене пљујте, разапињите али не дам на ових 12 људи који су синоћ за 15 минута долетели од кућа, неки и болесни из кревета да би спасили тамо неког из Рудог.

Посебно ми интересантан сајт огласна табла Ужице, каже непрофитабилна организација који су најгласнији а 30 људи ме зове и каже да им бришу позитивне коментаре али и то је слобода медија. Каже непрофитабилна а рекламирају од ужичких трубача до комплет лепиње, помало ми личе на проститутку која се *** из љубави а лову узима из навике. Е толико од мене".

Редакција КМ Новина пружа сву подршку хирургу Едину Мутавелићу о чијој искреној хуманости сведоче многи људи тог краја а који је надалеко познат по стручности у послу који обавља. Трезвени говор човека који се на неуобичајен начин обратио јавности успео је да скрене пажњу на стварни живот и проблеме и показао истинско лицемерје друштва у Србији данас. Такође му пружамо подршку и у истрајавању да не промени ништа од онога што је урадио јер тако показује начин на који се брани лична слобода. Он даје одличан пример и како се брани општа слобода сваке врсте, показујући да је и једном једином човеку могуће да победи систем када отворено и храбро стане иза својих дела.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине