Вести:

петак, 10. октобар 2014.

Са ким би Дачић делио Косово?

петак, 10. октобар 2014. | КМ новине 0

Подгрејавањем старе приче о подели Косова, вицепремијер Ивица Дачић је по повратку из Москве поново подигао медијску прашину и изазвао нову љутњу коалиционих партнера.
...

- Подела Косова била би једно од бољих решења и била би у интересу и Срба и Албанаца - оценио је Дачић сложивши се са шефом руске канцеларије у Приштини Андрејом Шугуровим који сматра да Србија и Косово треба да размене територије тако што би Србија уступила три општине тзв. Прешевске долине за општине на северу Косова са српском већином.

- Зашто Дачић о подели Косова није причао пре него што је парафирао Бриселски споразум и агенду која није у интересу Србије - пита политички аналитичар Цвијетин Миливојевић. Он сматра да Дачић у овом случају није визионар "већ тактизира да би био у епицентру пажње".

Предлог о размени општина на северу Косова са оним на југу Србије, Миливојевић не види као поделу, већ као "трампу две независне државе" у моменту када је Косово признало више од 100 земаља.

- Шта значи подела? Да ли се то Косово дели са великом Албанијом, па да Србија узме српске енклаве, а остатак Косова да иде својим путем - пита овај аналитичар у изјави за "Вести".

Покушај државног удара

Председник Србије Томислав Николић и министар правде Никола Селаковић поводом захтева ДСС о оцени уставности Бриселског споразума, тражили су да се УСС не бави Косовом, већ да сачека усклађивање Устава и закона. Шта друго може да буде тај захтев којим се суду узимају прерогативи, осим покушаја државног удара - запитао је Миливојевић.

Миливојевић истиче да српски државни врх непрестано крши уставну обавезу целовитости државне територије и упозорава да на то Уставни суд Србије не реагује.

Извор: "Вести онлајн.цом"


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине