Вести:

Sunday, August 3, 2014

Погинуо један од главних заступника стварања светске религије под папом(видео)

Sunday, August 3, 2014 | КМ новине 0

Oсим са православнима, папа чини велике кораке и у уједињавању са разним протестантским сектама.
...
 Велики моменат у том процесу је представљало обраћање почетком 2014. године харизматичкој пентакосталној заједници ТВ-проповедника и бизнисмена-милијардера Кенета Коупленда, када су папа и Коупленд преко младог бискупа једне од англиканских секти Тонија Палмера дошли у контакт и остварили значајно заједништво. Тони Палмер није дуго уживао у "благодетима" заједничке глобалне религије, јер је пре неколико дана, крајем јула 2014., погинуо у саобраћајној несрећи возећи моторцикл.
Видео обраћања папе Кенету Коупленду и пентикосталцима:

"Различитост је божанствена. Подела је ђаволско дело." -проповедао је англиканско-ирски бискуп Тони Палмер харизматицима позивајући их да се уједине са папом, упркос Христовим речима које кажу:
- Мислите ли да сам дошао да мир дам на земљи? Не, кажем вам, него раздјељење. (Лука 12,51)
"Кажите то," у свом наступу је довикивао његов духовник и познати ТВ проповедник и милијардер Кенет Коупленд: "Моје очи су благословене! Моје уши су благословене!" припремајући своје следбенике за вести које ће бити, можда, почетак једне нове револуције.
"Рукујте се са две-три особе око себе и реците им: "Ваше очи и уши су благословене... Ми смо блааааааагословени! Халелуја!!!" викао је овај популарни проповедник и ТВ звезда.

Тони: "Вечерас је кулминација онога што се дешавало последњих десет година. И, ми имамо веома важну поруку."
Тони је у свом обраћању на годишњој конвенцији TВ проповедника изјавио и да је и папа Бенедикт рекао: "Ви харизматици, ви сте нада Цркве!"
Тони Палмер каже да му је папа један од три духовних отаца: "Имам три духовна оца - Роберт Вајз који ме је рукоположио за свештеника пре 10 година, Кенет Коупленд, и Марио Хорхе Берголио."

Римокатолички бискуп најављује могуће римокатоличко причешће за англиканце без обзира на разлике. Код англиканааца постоје и бискупине и венчања хомосексуалаца.
 „Када је моја жена схватила да неко може да буде католик и у исто време да припада харизматицима и евангелистима и пентекосталцима и да Католичка црква то безусловно прихвата, рекла је да би желела да поново успостави везу са својим католичким коренима. И то је и урадила... Тако смо подигли и нашу децу да буду: католици, харизматици, пентакосталци, евангелисти... Исус је био све то, да знате... Да ли желите једну деноминацију да има Исус? Скочите. Узмите то све!" - смело је Палмер позивао харизматике.
Многобројна публика је гласно аплаудирала а он је наставио: „Браћо и сестре, Лутеров протест  је завршен. Је ли ваш протест завршен“?
Он је објаснио да су 1999. године римокатолици и лутерани постигли споразум о томе како се човек спасава, тј. да ли својим делима или Божијим милосрђем, и по њему нема више разлике између протестаната и римокатолика.
Папа је са своје стране, послао видео поруку Коупленду и осталим протестантским пасторима у којој је рекао да је носталгичан за временима када су били у јединству. Благословио је ове пентакосталце и затражио да га они благослове. Пентакосталци су се тада великодушно помолили за папу и "благословили" га. Кенет Коупленд се молио на "језицима", тј. по обичају пентакосталне заједнице, глумио је да се Свети Дух излио на њега и да је у тренутку добио дар знања страног језика. Касније је његова молитва дешифрована и тумачи кажу да представља обичну бласфемију у којој, између осталог, каже и да је "јео чизбургер".
Посета Тонија Палмера (први слева), Кенета Коупленда и других пентакосталаца папи Фрањи само неколико недеља пред погибијом Палмера.
Оно што је за православне значајно посматрајући уједињавање римокатолика и секти пентакосталаца, је то да је процес стварања глобалне религије присутан и тамо где се од јеванђелске вере и формално далеко отишло и да се римокатоличка јерес ни милиметар не приближава Православљу, већ настоји да њен лидер буде и лидер глобалне лажицркве. Васељенски сабор који је најављен међу православнима иде са истим дневним редом и измишљеном потребом да се прилагоди глобалној лажицркви и да православни постану интегрални њен део.
Поставља се питање -шта су "православни" екуменисти постигли својим дијалозима са римокатолицима, ако су они све даље од Православља. Нису ли својим бацањем бисера постали слични свештенику Илије из Старог Завета који је својим благим укорима само помогао да његови синови развратници буду још преданији у својем безакоњу?
 


Извор: ПЖВ
Припремиле: КМ Новине 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине