Вести:

Monday, August 25, 2014

Из дечијег срца: ''Ој, Косово, Косово'' (видео)

Monday, August 25, 2014 | КМ новине 0

Нови Пазар, деца певају отвореног Срца
Историја, јунаци, битке и часна прошлост... свако то може да обележи на свој начин.
...

Тако је и Небојша Нововић, фотограф из Новог Пазара, пред Видовдан ове године окупио малу групу деце са разлогом који је за сваку похвалу. Деца су певала једну од најлепших српских песама "Ој, Косово, Косово". Без музичке подлоге, без помпезне продукције, средстава и ефеката - уживо. Тако је успео да на најпосреднији начин приближи искрена дећија осећања и још једном пружи прилику да на нов начин уживамо у овој песми.

Не треба чекати ни на кога да се ода почаст и покаже поштовање за жртве и хероје који су нам дали ово парче неба и земље да буде наше. На томе им морамо бити захвални. А слобода је већ нешто што је нама да чувамо, боримо се за њу и жртвујемо. Нијe то увек лако, зато и имамо песму да се можемо и тако радовати и, када је искрена, да буде и наше оружје. То можемо сликом, цртежом, музиком, филмом... било чиме што неће дозволити да наша осећања остану само "у нашем срцу" и буду невидљива.

Ево како то раде Милица, Катарина, Ива, Јован и Ленка.


Видео преузет са
Јутјуб налога Небојше Нововића.



Припремиле: КМ Новине
 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине