Вести:

Tuesday, August 19, 2014

Косидба на Рајцу оставила откосе смећа

Tuesday, August 19, 2014 | КМ новине 0



После туристичко-привредне манифестације "Косидба на Рајцу" то излетишсте остало је у смећу и отпаду, кажу данас мештани који овде живе и туристи који тренутно ту бораве.
...

У име групе незадовољних градјана, Бранка Милић (63) новинарима је показала фотографије садашњег стања на Рајцу где се виде гомиле смећа које су остале од разних тезги и шатри које су биле постављене за време манифестације, која је одржана пре месец дана.

"То се све налази поред путева који воде до врха тог излетишта, одмаралишта за децу 'Колубара' и бројних викендица, а овде су поред редовних гостију и планинари који често походе ово подручје", казала је Милићева.

Она је изјавила да су се градјани обраћали надлежним службама у Љигу, коме Рајац припада, али да оне нису реаговале иако Туристичка организација убира значајна средства од боравишних такси које дневно износе 60 динара по особи.

"На гомилама смећа се стално налазе пси луталице, што ствара могућност заразе, а све то оставља ружну слику у овом предивном природном окружењу", рекла је она.

Вршилац дужности директора Туристичке организације у Љугу Зоран Милисављевић рекао је агенцији Бета да је после "Косидбе на Рајцу" организовано чишћење и да су четири камиона комуналне службе уклонила смеће.

"Могуће је да је негде нешто остало и ми ћемо одмах са комуналним инспекторима изаћи на терен да видимо шта је у питању јер лепоту Рајца само човек може да поквари", рекао је Милисављевић.

 



(Бета)


Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине