Вести:

уторак, 19. август 2014.

У Републику Српску допутовало око 400 деце са Косова и Метохије

уторак, 19. август 2014. | КМ новине 0

Око 400 деце са Косова и Метохије допутовало је у градове и општине широм Републике Српске где ће код својих вршњака и домаћина боравити до 24. августа.
...
Укупно осам аутобуса са децом са Косова и Метохије стигло је у Бањалуку, Мркоњић Град, Градишку, Прњавор, Теслић, Билећу и Гацко.

Боравак деце у предвиђеним дестинацијама организовао је Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије, у сарадњи са основним школама и руководствима локалних заједница, саопштено је из Одбора.

Шест аутобуса је, након скоро четворочасовног редовног прегледа на граничном прелазу Мали Зворник - Каракај, каснило три до четири часа од планираног редовног доласка у градове и општине.

Два аутобуса која су дошла преко Граничног прелаза Делевуша без задржавања дошла су у Билећу и Гацко планираним поподневним часовима.

Дјецу из Косовске Митровице у Бањалуци су око 23.00 часа дочекали и поздравили председник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов, помоћник министра просвете и културе Републике Српске Здравко Марјановић, конзул Генералног конзулата у Бањалуци Радослав Илић и директор Центра "Заштити ме" Зорица Кузмановић, као и руководства основних школа "Свети Сава" и "Бранко Радичевић", те породице код којих ће бити смештена.

(е-Трафика)

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине