Вести:

Wednesday, July 9, 2014

Канцеларија за КиМ десетоструко подбацила – па шта?

Wednesday, July 9, 2014 | КМ новине 0


Сат је откуцао своје, шта сад?... 

  На званичном сајту Владине Канцеларије за Косово и Метохију прошле године појавио се „сат“ који одбројава минуте и секунде до 1. јула ове године када је било планирано запошљавање преко 1000 радника. Казаљка се померала полако, веома полако... и све спорије, док није стала... На тек нешто више од 150 запослених.


Да ли је заиста у време једне од најтежих економских криза и незапослености неко стварно мислио да се на Косову и Метохији, где су Србима ускраћена права на слободу, кретање, рад, језик... може запослити 1000 нових радника?

Да ли је неко заиста мислио да поред тога што нема изградње никаквих индустријских постројења, може запослити преко 1000 нових радника?

Да ли је неко уопште могао помислити да ће затварањем српских државних институција и увођењем царина на административним прелазима, могао запослити 1000 радника?

Једини убедљиви утисак који се стиче јесте да ту нико ни о чему озбиљном није размишљао веч се све свело на промоцију, обмањивање и олако схватана обећања о некаквом бољитку. Наравно, Срби су неизласком на шиптарске изборе протеклих месеци јасно показали да се таквима не може веровати и да са овакво вођеном политиком нема изгледа да ће нешто поћи на боље. И није. Али ни то нема везе. Сат се зауставио 1. јула, циљ је десетоструко подбачен а ништа од тога не смета да тај сат и даље стоји на ударном месту интернет презентације ове Канцеларије.

Сат на званичном сајту Канцеларије за КиМ. Клик за увећање или посетите www.kim.gov.rs


Тачно је да је отворена фабрика кошуља у Зубином Потоку али запослени тврде да је ту тек примљено неколико људи који су на минималцу живели и са тим истим минималцем остали а променило се амо то што се јављају на посао док се, како опет тврде укључени у ту причу, за прилике ТВ и осталих новинарских екипа – кошуље довозе у Зубин Поток истовремено са политичарима... исто је, разуме се, и у осталим „производним пројектима“. 

То ипак није све. Марко Ђурић, шеф ове Канцеларије, недавно је изјавио да ће „јавност бити изненађена са неколико великих и лепих пројеката који ће показати да српски народ има будућност на Косову“. Занимљива је била и појава, односно објава тог текста управо са овим обећавајућим насловом и фотографијом на којој се Ђурић мангупски смешка али је врло брзо такав тескт уклоњен (?)...

Међутим, нико не помиње да је више хиљада српских полицајаца обичним закључком Владе, просто отпуштено са посла и натерано да пристане на тзв „интеграцију“ у полицију непостојеће државе уз ригорозне услове који крше Устав, законе и најосновније људске слободе и права загарантоване у читавом „цивилизованом“ свету. И то истовремено без могућности да гарантује одрживост чак и таквог стања.

Припремиле КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине