Вести:

субота, 5. јул 2014.

Бајк-рок мисија – подршка и инспирација (видео)

субота, 5. јул 2014. | КМ новине 0




Племенитост и живи осећај братске повезаности са Србима на Косову и Метохији, по осми пут су показали возачи мотоцикала (бајкери) караваном који је кренуо из Београда до Косовске Митровице.
Овај пут сенку на читав догађај бацила је трагедија која се догодила у околини Краљева када је један учесник ове мисије изгубио живот. Он је из, непознатих разлога, скренуо са пута и од задобијених повреда преминуо на лицу места. То је био разлог због чега се мање дефиловало градом него ранијих година а то је и први пут да је током трајања ове мисије дошло до овакве трагедије.
Ова, пре свега хуманитарна мисија, за циљ има подршку српском народу на Косову и Метохији али данас и шире односно, свима који су свесни да овај простор једино може бити део српске државе ко год и шта год причао о томе. Ово је потврдио и председник Мото клуба „Харли Дејвидсон“ из Београда Милић Радевић. Он је, за српске медије, истакао да ће бајкери наставити да долазе на Косово и Метохију.
 “Могу да кажем да вас ми никада нећемо издати, ми ћемо долазити на Косово и Метохију док буде и једна манастир овде, вежете нас ви, вежу нас наше светиње и осећам се овде као свој на своме и без обзира на све спекулације које се воде у разним медијским кућама да ово није Србија, ја кажем да је ово Србија“ - нагласио је Радевић.
Део атмосфере можете видети и у овом видеу, урађеном нешто слободније од уобичајених репортажа.



Ово је једини догађај у овом граду који сваки пут окупља по неколико хиљада становника Косовске Митровице, свих узраста. Топла добродошлица никада није изостала а сами учесници мисије тврде да нигде не наилазе на такав дочек. То је пре свега јер се осећа искреност, родољубље и истрајност са српским народом што се огледа и у слогану ове мисије - „увек уз браћу“.

Припремиле: КМ Новине
 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине