Вести:

Thursday, July 31, 2014

Плакат са цитатима Милошевића у московском биоскопу

Thursday, July 31, 2014 | КМ новине 0

МОСКВА, 31. јула 2014. (Бета) - У фоајеу руског државног биоскопа "Илузион" у Москви данас се појавио плакат са сликом бившег председника Србије, Слободана Милошевића, и његовим цитатима против Запада.
...

Интернет портал Киноте, посвећен новостима у кинематографији, пренео је да је тај биоскоп истицањем Милошевићеве фотографије и његових цитата, у низу фотографија познатих режисера, "позвао на рат с Европом" и "распламсавање медјунационалне мржње".

Поред Милошевићеве фотографије стајао је текст који се наводи као његов:


 "Руси! Сада се обраћам свим Русима, становницима Украјине и Белорусије јер вас на Балкану сматрају такодје Русима. Погледајте нас и запамтите - са вама чине исто када сте одвојени и показујете слабост. Запад - побеснели пас на ланцу - хвата вас за грло".


"Браћо, сетите се судбине Југославије. Не дозволите да и с вама тако поступе. Шта ће вам Европа, Руси?", наводи се у том тексту и додаје: "Ми смо нова тржишта за скупо дјубре и америчку демократију".

Олег Бочков из Државног филмског фонда Русије, коме припада биоскоп, рекао је да нема информацију о истакнутом плакату, који
је убрзо скинут, и да одлуку о качењу с њим нико није усаглашавао.

Директорка "Илузиона" Нина Бородачова изјавила је да су плакат штампали и окачили запослени у биоскопу. "То је наш став", додала је она.

(Бета, 31.07.2014)

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине