Вести:

Sunday, March 3, 2024

Трајковић и Јакшић упутили оштро отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу

Sunday, March 3, 2024 | Уреднички колегијум 0

Трајковић и Јакшић упутили оштро отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу

Док су демонстранти хитали ка главном граду РОСУ полиција је то искористила и упала у општине на северу Косова и Метохије где се и дан-данас налазе. Немој само да нам кажеш да се нисте договорили.

Док су демонстранти хитали ка главном граду РОСУ полиција је то искористила и упала у општине на северу Косова и Метохије где се и дан-данас налазе. Немој само да нам кажеш да се нисте договорили.

Манир да се кријеш из других када треба да одговориш политичким противницима на оправдане критике и даље примењујеш. Раније си за то користио тзв. Српску листу а сада си употребио политичког балавца и анонимуса неког тамо Милоша Терзића члана председништва Српске напредне странке. Међутим, стил, језик и поруке управо сведоче да си ти аутор. Зашто се кријеш иза других, мајсторе. Појави се мушки, испрси се и потпиши се.

У том назови саопштењу себе представљаш као човека који се бори за Косово и Метохију против тамо неког Аљбина Куртија кога си ти уздигао до нивоа Наполеона. Мајсторе, ти ниси никакав борац за јужну српску покрајину него си подлац, преварант, издајник. Заводиш грађане Србије за Голеш планину како би рекли ми Срби који живимо у јужној српској покрајини. Потписао си Бриселски споразум који је све државне ингеренције које је Србија имала на Косову и Метохији предао сепаратистима у Приштини. Судство, полиција, телекомуникације, цивилна заштита, увођење Срба у правно-политички систем самопроглашене републике Косово све је то твоје дело. А мора да признаш да то није патриотизам него огољена издаја. Никада до сада ниси направио платформу за политичке преговоре са Приштином јер онда не би могао да тргујеш јужном српском покрајином како радиш свих ових дванаест година ради голог опстанка на власти.
 
Када већ спомињеш 2004. годину да те подсетим, још добро памтим, да сам ја Марко Јакшић као директор болнице примио тебе генералног секретара опозиционе Српске радикалне странке. Одвео сам те на митровачки мост да ти покажем како смо организовали одбрану севера Косова и Метохије. Мора да признаш да када су сепаратисти запуцали из правца три солитера ниси се баш јуначки понео. 

Нама подмећеш Аљбина Куртија. Нисмо ми део те приче али јеси ти. Ако имаш кратко памћење да те подсетимо да је председница тзв. Косова прва сарадница Аљбина Куртија изабрана уз помоћ три гласа Српске листе, односно Српске напредне странке. То је једно те исто. Јер нама члана Српске листе који није члан Српске напредне странке. Сарадњом са Аљбином Куртијем наставио си и даље. Председник посланичке групе Српске листе у скупштини самопроглашене републике Косово Славко Симић у свом обраћању председници посланичке групе Самоопредљења Мимози Хусари-Љиља каже да је ваша сарадња била плодотворна јер сте заједничким радом донели више од 40 закона. На тој албанској „Клан“ телевизији из Приштине Славко Симић још каже да су се седнице скупштине прекидале да би Мимоза Хусари-Љиља могла да обави консултације са потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем. Зарад организовања контрамитинга у Београду од Аљбина Куртија си позајмио 200 аутобуса који су превозили твоје присталице како са севера КиМ тако и из јужне Србије све до Ниша. Док су демонстранти хитали ка главном граду РОСУ полиција је то искористила и упала у општине на северу Косова и Метохије где се и дан-данас налазе. Немој само да нам кажеш да се нисте договорили.
 
За градњу касарни на северу Косова и Метохије влада Аљбина Куртија је експоприсала имања од српских власника а ондашњи члан владе Горан Ракић је гласао за ту одлуку о чему постоје стенограми. Претпоставља се да је он то урадио по твом благослову. Исти тај Горан Ракић прво полаже заклетву као министар у сепаратистичкој влади на верност уставу Косова а пре мање од месец дана је положио заклетву и на устав Републике Србије. То се не зове мудрост, то се зове поквареност. Личи на ово што ти радиш данас, кунеш се да нећеш да уведеш санкције Русији а преко посредника продајеш оружје Украјини да бомбардује мирне руске грађане. Гранате са називима српских фабрика Руси су идентификовали. Потписујеш чак и деклерацију у Тирани којом се обавезујеш да ухапсиш председника Руске Федерације. 
Цео север Косова и Метохије си излепио графитима „Нема предаје – КМ регистрација остаје“ а онда под притиском својих ментора као пудлица подвио си реп и чак порукама преко Телекома позивао Србе да узму сепаратистиче таблице. Претходно да те подсетимо у твојој режији онима који су се дрзнули да такве таблице узму возила су им запаљена. Без икаквог оправдања огромну имовину грађана Србије си уступио Приштини преко енергетског споразума. Боже који си ти издајник и каква национална штеточина. 

Да би испеглао изборну крађу пожурио си да возила са сепаратистичким таблицама и документима самопроглашене републике Косово пушташ слободно да крстаре Србијом. На административним прелазима излепио си дисклејмере да то не значи признање Косова. Боже како си ти паметан љуби га мајка. Објашњење за ову издају нашао си у томе да желиш да Албанцима са КиМ покажеш аутопутеве по Србији. Да ли то значи и сутра кад будеш отварао амбасаду у Приштини да ћеш на њој опет да ставиш неки други дисклејмер где ће да стоји да отварање амбасаде не значи признање Косова. Уосталом, пре неки дан у сред Београда Албанци су обележили 16 година од проглашења независности јужне српске покрајине. Без твоје дозволе то није смело и могло да се одради. У исто време, нажалост то смо сазнали од Габриела Ескобара, када си дао дозволу за несметан прелаз возила са сепаратистичким таблицама признао си Косово за посебно царинско подручје на чему ти се захваљује овај амерички дипломата. То си издајниче сакрио од српског народа. 

Прихватио си у Бриселу Француско-немачки предлог а у Охриду се обавезао да га спроведеш где у тачки 2 тог споразума стоји да ти лично као председник Србије прихваташ територијални интегритет, суверенитет и независност Косова. Па ко је онда квислинг и издајник? Ти а не ми. 

На телевизији пред милионским аудиторијумом си тај политички корак односно издају бранио речима „пустите ме да их мало лажем, да их мало варам“. Тако се мајсторе не брани света српска земља него се предаје. 

Што се Бањске тиче и нашег оружаног дебакла без тебе, твоје организације и дозволе то није могло да се одради. Милан Радоичић се не пита за много мање ствари а камоли за ову оружану акцију. Ако си већ мислио да ратујеш зашто ниси послао специјалце из Жандармерије и САЈ-а него необучене младиће који ни војни рок нису служили. Смрт тројице српских младића ти носиш на души. Много се кријеш иза Срба са Косова и Метохије. Питање јужне српске покрајине није питање само Срба са КиМ него васколиког српства а посебно српске државе на чијем си ти челу. 
И данас док постоји криза динара већ знамо како ће да се завриши. Још једном победом Аљбина Куртија над Александром Вучићем. Да ли победом или договоромо време ће да покаже.

Ако искрено желиш да сачуваш динар то је тако једноставно. Пошаљи поруку Приштини да ако не врате динар као платежно средство да ћеш да спречиш улазак возила са сепаратистичким таблицама кроз централну Србију. То би неминовно довело до великих протеста у Приштини и до смене Аљбина Куртија са власти. Али ти то никад нећеш да урдиш јер је Аљбин Курти твој коалициони партнер.
 
Нас стављаш у исти кош са Радом Трајковић и Ненадом Рашићем. Нисмо ми део те појаве али чини нам се да јеси ти. Док они бораве у влади Косова твоја Српска листа односно Српска напредна странка „поносно“ седи у сепаратистичкој скупштини. На тај начин и једни и други дајете легалитет и легитимитет влади Аљбина Куртија.
 
Нама кажеш да ми очекујемо да нам Драган Ђилас да функције. Нама оне не требају. У нашим годинама ми од Бога очекујемо да нам да здравље а функције и царски трон су за тебе за које се грчевито држиш. Владарски престо и власт су теби потребни. Оног часа кад сиђеш са владарског трона ти губиш слободу. Завршићеш у затвору због кривичног дела националне велеиздаје. Иначе да те обавестимо Српско национално веће на седници председништва у Нишу донело је одлуку да теби због деле националне велеиздаје подесе кривичну пријаву. Ми за издају а неки други ће за бројне криминалне афере, корупцију и енормну пљачку грађана Србије. Огроман новац који си згрнуо ништа ти неће значити. Док твоји претходници који су били на власти Коштуница, Тадић па и Томислав Николић слободно шетају земљом Србијом ти ћеш у затвору окајавати грехе. Молимо се Богу да то доживимо.
 
И још нешто да не заборавимо у Бањалуци си назвао све Србе са Косова и Метохије да смо мање вредан односно кметовски настројен део српског народа. Ми као и наши преци хиљадама година чувамо свету српску земљу на којој је настала и духовност и државност српског народа. Само нам није јасно шта смо сви ми то Богу згрешили да тамо неко из недођије боље рећи вукојебине из Чипулића код Бугојна одлучује о нашој судбини.

Ми лично ништа немамо против Српске православне цркве смета нам то што је епископ рашко-призренски Теодосије подржао издајнички Бриселски споразум којим је у опасност доведен опстанак Срба на Косову и Метохији. Време нас није демантовало него је то потврдило јер данас Срби много горе и теже живе него пре твог доласка на власт и Бриселског споразума. У бурним временима за време турске власти српска црква је била на челу свог народа због чега је и убијен велики број српских патријарха. Њих осморица је сахрањено у Пећкој патријаршији. Од твог рођака српског патријарха Порфирија захтевамо да сада када је тешко по српски народ борави онде где му је место а то је Патријаршија у Пећи. Смета нам да не жели да разговара са представницима једног дела српског народа али зато је отворен за разговоре са албанским градоначелником Пећи који му је чак био и на устоличењу.

Убудуће да се не би играли глувих телефона предлажемо ти да јавно сучелимо своје ставове унапред знајући да ти немаш куражи за такво политичко надметање. У суштини ти си само једна кукавица и побегуља. 

Марко К. Јакшић
Ортопед у пензији
Момчило Трајковић
адвокат



 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине