Вести:

Saturday, March 30, 2024

Амерички КФОР у ''Бондстилу'' изводи обуку за транспорт терета хеликоптерима, разлог за забринутост (ВИДЕО)

Saturday, March 30, 2024 | Уреднички колегијум 0

Амерички КФОР у "Бондстилу" изводи обуку за транспорт терета хеликоптерима, разлог за забринутост (ВИДЕО)

Како је данас саопштила окупациона мисија НАТО пакта, војници Америчког КФОР-а, команде Исток, изводе обуку за "безбедно причвршћивање и транспорт терета помоћу хеликоптера у кампу "Бондстил"".

Како је данас саопштила окупациона мисија НАТО пакта, војници Америчког КФОР-а, команде Исток, изводе обуку за "безбедно причвршћивање и транспорт терета помоћу хеликоптера у кампу "Бондстил"".
Фото: Амерички окупациони војници крај хеликоптера / Илустрација

У објави на Фејсбук налогу окупационих снага Кфора, наводи се да војници САД ову вежбу изводе "у циљу очувања безбедног окружења за све заједнице које живе на Косову".

- Кфор наставља да спроводи свој мандат, заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године, да обезбеди безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову, у сваком тренутку и непристрасно. Кфор је трећи безбедносни одговор, после косовске полиције и мисије владавине права ЕУ Еулекс - пише у саопштењу.

Иако у званичним саопштењима наводе да је њихов мандат "заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године" они у ствари сасвим отворено крше ту Резолуцију на сваки могући начин. Већ раније писали детаљније о томе како је КФОР изашао из свог мандата супротно Резолуцији УН, ради криминалних интереса својих влада.

Одавно се већ не скривају у сарадњи и логистици коју пружају косовским сепаратистима који су своју илегалну "независност" прогласили противно Резолуцији 1244 а у чему их је подстакла, подржала и пружила пуну подршку управо Америка преко зликовачког НАТО пакта. На тај начин они су се поистоветили са нацистичким хордама из Другог светског рата која је пружала идентичну подршку уз сагласност за вршење злочина над Србима, као и данас.

Званични административни речник који НАТО користи, служи једино да сакрије криминалне намере ове зликовачке војне алијансе још увек некажњене за бруталну агресију и геноцид над српским народом који су спровели 1999. године а од чијих последица становништво Србије и данас масовно умире.

То недвосмислено показује да агресија није била само "грешка" усмерена против, како су говорили "Милошевићевог режима" већ против српског народа.

Управо својим ратним капацитетима КФОР је то све време доказивао и на терену. У сваком нападу на Србе или при покушајима Срба да се одупру криминалној асимилацији и насиљу косовских сепаратиста, управо је амерички КФОР био тај који је ломио отпор а не ретко се то чинило и оружјем када је пуцано на голоруки српски народ.

Због тога, а сасвим оправдано, овакве акције изазивају забринутост Срба на КиМ јер КФОР до сада једино што је умео да покаже јесте брутална сила над голоруким Србима како би окупација била потпуна и Срби протерани заувек са Косова и Метохије.



Злочин у ту сврху је само "средство" које се сматра легитимним а у томе нарочиту помоћ им пружа велеиздајнички режим Александра Вучића.

У сваком случају требало би да буду пажљивији. Пре мање од годину дана своје хеликоптере користили су за масовно транспортовање повређених припадника КФОР-а који су у Звечану напали Србе док су мирно седели на сфалту и протестовали против безакоње које Шиптари и Американци спроводе.


Српски народ није ни приближно тако злонамеран. баш супротно. Срби са КиМ им желе успешан лет - назад својим кућама. И боље би било да то послушају сада и да се повуку са привидним достојанством макар за камере, него да понављају бежанију из Авганистана а тај дан нсвакако није далеко.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине