Вести:

Saturday, January 13, 2024

Тзв. ''косовска полиција'' употребила ватрено оружје у покушају хапшења, изрешетане зграда насељених Србима!

Saturday, January 13, 2024 | Уреднички колегијум 0

Тзв. ''косовска полиција'' употребила ватрено оружје у покушају хапшења, изрешетане зграда насељених Србима!

У близини Економског факултета у северном делу Косовске Митровице данас око подне, припадници такозване "Косовске полиције" употребили су аутоматско оружје.

У близини Економског факултета у северном делу Косовске Митровице данас око подне, припадници такозване "Косовске полиције" употребили су аутоматско оружје.


Поједини пројектили завршили на фасадама околних зграда од којих су већина стамбене а у другима су смештени остаци још увек од Вучића неугашених институција Републике Србије. У то доба дана, како због људи који ту живе тако и оних који долазе да би завршили неке од обавеза, реч је претежно о Србима, такорећи ври од гужве па је право чудо да нико није убијен.

На нешто више од стотинак метара даље у једном смеру се налазе албански локали у дужем низу а са супротне, према селу Суви До, буквално празан прозор и ретке куће ограђене високим зидинама или на узвишењу. разумљиво је да такозвана "Косовска полиција" није желела да угрози Албанце који ту раде али није разумљиво због чега није акцију организовала стотинак метара даље како би максимално умањило опасност да неко од Срба буде убијен? Или, ипак, и није толико чудно?

Према тврдњама из ове службе тзв. "Косовска полиција" је покушала да заустави особу за коју се сумњало да има наркотике у колима.

Осумњичени је ударио полицијска кола и једног полицајца. Дошло је до пуцњаве. Нема повређених, нити ухапшених, полицајци су запленили кола осумњиченог, речено је из ове службе али се ипак дознало да су двојица припадника поменуте службе, ипак рањена.

За сада нема речи о идентитету ни националној припадности осумњиченог.

Све одише снажним утиском да је реч о злоупотреби ситуације од такозване "Косовске полиције" како би се Срби из околних зграда заплашили и натерали на исељавање.

Занимљиво је да је јуче такозвани "министар унутрашњих послова" у паралелном систему Косовских Албанаца, Џељаљ Свечља, објавио  на Фејбсуку је да ће "од овог петка све патроле косовске полиције бити опремљене пушкама са дугим цевима".


Свечља оцењује да ће набавка овог оружја повећати ефикасност у борби против криминала.

„Од данас ће све патроле косовске полиције бити опремљене пушкама са дугим цевима. Куповином овог оружја за све полицијске патроле широм (неисправан назив) Косова (и Метохије) повећава се ефикасност у борби против криминала, што омогућава безбедније окружење, мирнији јавни ред и више безбедности за наше полицајце“, написао је Свечља на Фејсбуку.


Да ли је реч о званично најављеном појачању притиска на косовско-метохијске Србе јер правог разлога за оваквим понашањем нема изузев намере систематског застрашивања Срба. Да ли акције против "криминалаца" треба да обављају тешко наоружани обични полицајци и то у срединама насељеним Србима?

Симптоматично је да се сваки нови талас притисака и напада на Србе најављивао "борбом против криминала" а није никакава непознаница да косовски Албанци Србе сматрају "криминалцима" а једини разлог за то је што су Срби.

Свечља је, између осталог, захвалио Хрватској на сарадњи са сепаратистичким паралелним институцијама у набавци овог оружја. Подсетићемо, недавно је Аљбин Курти рекао да ће у решевању ситуације на северу Ким преузети "хрватски рецепт" што значи масовна хапшења без икаквог повода као и различите врсте напада, застрашивања и других притисака. изгледа да је рецепт већ у употреби.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине