Вести:

Friday, January 12, 2024

Коментар: Нема опасности од продаје Џавелина косовским сепаратистима...

Friday, January 12, 2024 | Уреднички колегијум 0

Коментар: Нема опасности од продаје Џавелина косовским сепаратистима...

Вест о томе да су САД одлучиле да прихвате захтев косовских сепаратиста о куповини противтенковских ракета "Џавелин", узнемирила је јавност у Србији. Нема разлога.

Вест о томе да су САД одлучиле да прихвате захтев косовских сепаратиста о куповини противтенковских ракета "Џавелин", узнемирила је јавност у Србији. Нема разлога.

Пише: Иван Максимовић



Просто, нема никакве опасности од тог оружја јер српски тенкови под Вучићем неће прићи ближе од 50 километара од административне линије са КиМ, тако да је "све у реду".

И те 1999. Шиптари су имали уз себе најјачу војну силу коју је свет икада видео у дотадашњој историји и, добро се сећамо, нису успели да однесу војну победу. Своју доминацију остварили су политичким путем, натеравши Милошевића на тобожњи споразум који је само прикривао издају. Уследио је наредни корак Запада који у Београду проналази подобне, формира "Отпор", финансира га а ови затим свргавају Милошевића и шаљу га у Хаг како би уклонили и остале административне препреке, а на крају и оправдали своју агресију и пропаганду пристрасним судским процесом. Дакле, и то су постигли издајом.

Након "револуције" 5. октобра НАТО/Америка/ЕУ смењују и постављају власт у Србији по свом нахођењу и потребама. Редом су то, у мањој или већој мери, али увек издајничке гарнитуре.

И тако редом све до 2012. године када на власт доводе СНС, односно Томислава Николића и Александра Вучића. Николић бива временом политички елиминисан, остаје Александар Вучић који се показује врховним издајником свеукупних националних интереса а нарочито према Косову и Метохији. Оснива прву сепаратистичку странку у историји Срба, "Српску листу", и даје легитимитет косовским Албанцима у сепаратистичким тежњама иза којих свакако стоје Американци користећи се албанским националним расположењем.

Тамо где Србима чизмом за врат нису могли да стану ни Албанци а ни НАТО, север Косова и Метохије, за њих то чини Вучић повлачењем низа потеза против српског становништва, раслабљује га и косовским сепаратистима предаје сву власт и моћ апсолутне контроле на терену!

Џавелин је само је само један од светлуцавих, кртих пластичних украса на јелки на градском тргу.

Давно су ми неки Албанци признали ако само "један тенк уђе на Мердаре, ја пакујем своју породицу и одосмо одавде"! А сећамо се и видео прилога "Слободне Европе" о томе шта ће бити ако Американци напусте КиМ. Сви Албанци се слажу да је то и њихов крај и да и они могу да се селе одавде заједно са њима.

Какав, бре, Џавелин?! Они им ионако не требају јер тенкови под Вучићем се административној линији са КиМ неће приближити на мање од 50 километара осим ако то, опет искључиво у сврхе политичког маркетинга и пропаганде, не нареде Американци - они исти који врше инспекцију распореда и стања Војске Србије у Рашки али и на југу Србије где су такође изградили огромну базу. Ионако су једини господари КиМ и остатка Србије и док је тако, нема опасности од Џавелина, јасно је.

Издаја је та која је опасна не само по Косово и Метохију већ по свеукупне националне интересе Срба а она се спроводи из Београда, из Вучићевог кабинета и ништа се не може мерити са њеном разорном снагом и последицама које је до сада, и које ће у будуће остављати.
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




https://www.gmail.com/maksimovicivankim@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завршетку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине