Вести:

Monday, December 25, 2023

Уставном суду поднет захтев за поништење избора одржаних 17. децембра

Monday, December 25, 2023 | Уреднички колегијум 0

Уставном суду поднет захтев за поништење избора одржаних 17. децембра

Др Љубомир Т. Грујић, у име потписника документа, поднео је данас акт Уставном суду јер их је "Александар Вучић, противно Уставу, подредио личним интересима, обезвређујући друге".

Др Љубомир Т. Грујић, у име потписника документа, поднео је данас акт Уставном суду јер их је "Александар Вучић, противно Уставу, подредио личним интересима, обезвређујући друге".


Поставља се питање свакоме од нас, целом пунолетном  народу:

ХОЋЕМО ЛИ ДА ЧЕКАМО ОДЛУКУ УПРАВНОГ СУДА, ИЛИ  ЋЕМО КАО СВЕСТАН РОДОЉУБИВ НАРОД. И ТО КАО СУВЕРЕН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (члан 2 Устава), МАСОВНИМ ОКУПЉАЊИМА ШИРОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДА СЛОЖНО ДОНЕСЕМО СЛЕДЕЋУ ОДЛУКУ И ДА ЈЕ ПОНАВЉАМО ДОК СЕ У ЦЕЛОСТИ НЕ СПРОВЕДЕ У ДЕЛО:

ОДЛУКА НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

1.  ДА СЕ ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ, ОДРЖАНИ 17. ДЕЦЕМБРА 2023. ГОДИНЕ, ПОНИШТАВАЈУ ЈЕР ИХ ЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ УНИШТИО У СВОЈСТВУ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ ПОДРЕЂУЈУЋИ ИХ СВОЈОЈ ЛИЧНОЈ АГИТАЦИЈИ, ОБЕЗВРЕЂУЈУЋИ ДРУГЕ И ДЕЛУЈУЋИ СУПРОТНО УСТАВУ (ВИДЕТИ ПРИЛОЖЕНИ ДОКУМЕНТ),

2. ДА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ НИЈЕ ИСПУНИО УСТАВНИ УСЛОВ (СТАВ 1 ЧЛАНА 52 УСТАВА) ЈЕР ЈЕ ЛИЧНО И ДОБРОВОЉНО СВОЈИМ ПРОТИВУСТАВНИМ ДЕЛИМА И НЕИЗВРШАВАЊИМА УСТАВНИХ ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ, ОДБАЦИВАЊЕМ СВОЈЕ ПРЕДСЕДНИЧКЕ ЗАКЛЕТВЕ, ДОКАЗИВАО, ДОКАЗАО И НАСТАВИО ДА ДОКАЗУЈЕ, ШТО ЈЕ ЧИНИО И УНИШТАВАЊЕМ ОВИХ ИЗБОРА, ДА НЕМА ПОТПУНУ ПОСЛОВНУ СПОСОБНОСТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ДА ЗАТО НИЈЕ ЊЕН ПРЕДСЕДНИК  И ДА НЕМА ПРАВО ДА У СВОЈСТВУ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ИСТУПА НИ У ЗЕМЉИ НИ У ИНОСТРАНСТВУ,

3. ДА СУ БЕЗБЕДНОСНЕ СНАГЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОБАВЕЗНЕ ДА ОСИГУРАЈУ БЕЗБЕДАН ЖИВОТ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ И ЊЕГОВОЈ ПОРОДИЦИ,

4.  ДА НАРОДНА СКУПШТИНА УКИНЕ ЛОПОВСКИ ЗАКОН О ИЗБОРУ НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА И ДА УСКЛАДИ ИЗБОРНЕ ЗАКОНЕ С УСТАВОМ КОЈИ ЈЕ НАРОД УСВОЈИО НА РЕФЕРЕНДУМУ 28.  И 29. ОКТОБРА 2006. Г. И БИО ПРОГЛАШЕН 8. НОВЕМБРА ТЕ ГОДИНЕ,

5. ДА СЕ ПОНИШТАВАЈУ СВИ ПРОТИВУСТАВНИ ЗАКОНИ (ЧЛАН 194 УСТАВА),

6.  ДА СЕ ПОНИШТАВАЈУ СВИ ПРОТИВУСТАВНИ МЕЂУНАРОДНИ СПОРАЗУМИ И УГОВОРИ (ЧЛАНОВИ 16 И 194 уСТАВА),

7. ДА СЕ ПО УСТАВУ И ПО НОВИМ ИЗБОРНОМ ЗАКОНИМА УСКЛАЂЕНИМ С УСТАВОМ РАСПИШУ И МИРНОДОПСКИ СПРОВЕДУ ОПШТИ ИЗБОРИ (ЧЛАНОВИ 1 - 3 УСТАВА).

Ово питање постављам из следећих разлога:

1. Када сам данас поднео овај документ на пријавници Управног суда, господин задужен за пријем приговора на изборни процес је прво реаговао тврдњом да Управни суд није надлежан да то разматра. Пошто сам захтевао да то напише сам Управни суд да бисмо тек онда могли на основу Устава да се обратимо Уставном суду,  господин је прихватио свих шест примерака и добио сам седми потврђен печатом да је примљен и ОН ВАМ СЕ ОВДЕ ПОДНОСИ У ДОДАТКУ.

2. УПРАВНИ СУД ЈЕ ВЕОМА ОПТЕРЕЋЕН И ПРОЦЕС ЊЕГОВОГ РАЗМАТРАЊА И ОДЛУЧИВАЊА МОЖЕ ДА ПОТРАЈЕ ТАКО ДА ЗАКАСНЕЛА ОДЛУКА МОЖЕ ДА БУДЕ НЕСВРСИСХОДНА ЈЕР ЗА ТО ВРЕМЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ МОЖЕ ДА НАСТАВИ ПОБЕДОНОСНО СА СВОЈИМ ПРОТИВУСТАВНИМ ДЕЛИМА И НЕИЗВРШАВАЊИМА УСТАВНИХ ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ. ДОКАЗИ ЗА ОВО ПОСЛЕДЊЕ ТВРЂЕЊЕ СУ ИЗЛОЖЕНИ НА: 
https://srbijanarodnadrzava.com/актуелно/избори-за-председника-републике-2022-г/ 

3. ЗАР ЋЕМО ДА ДОЗВОЛИМО АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ДА УНИШТИ СВЕ ШТО СУ НЕМАЊИЋИ, ЛАЗАРЕВИЋИ, ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ.  МИЛОШ И МИХАЈЛО ОБРЕНОВИЋ, СРБСКИ ВЕЛИКАНИ СА ЦЕРА, КОЛУБАРЕ,..., СОЛУНСКОГ ФРОНТА ПОД РУКОВОДСТВОМ СРБСКОГ КРАЉА ПЕТРА ОСЛОБОДИОЦА, И НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКЕ БОРБЕ КРОЗ ДВЕ ВОЈСКЕ (КОЈИ ЈЕ ДРУГИ НАРОД ИМАО ДВЕ ВОЈСКЕ ПРОТИВ ХИТЛЕРА?) ПРОТИВ НАЦИЗМА И ФАШИЗМА НАМА ОСТАВИЛИ У ЗАВЕШТАЊЕ ДА ЖИВИМО И ДА СЕ РАЗВИЈАМО У СЛОБОДИ У НЕЗАВИСНОЈ СУВЕРЕНОЈ (СЈЕДИЊЕНОЈ) ДРЖАВИ СЕРБСКОГ / СРБСКОГ / СРПСКОГ НАРОДА?

У име потписника, ХАВАЛА ВАМ НА ПАЖЊИ,

Др. Љубомир Т. ГРУЈИЋ,
пензионисни редован професор
Универзитета у Београду

У  Додатку је акт поднет данас Управном суду да поништи уништене изборе за народне посланике одржане у недељу 17. децембра ове године. Документ је јавно изложен на ипростору "СРБИЈА НАРОДНА ДРЖАВА" на иадреси (кликом на линк документ у ПДФ формату, ваш уређај ће почети да преузима):
 
https://srbijanarodnadrzava.com/wp-content/uploads/2023/12/2023_12_20-Zahtev-ponist-izbora-Pct.pdf

Документ ту може и да се преузме. Он је јаван и може да се преноси другима.


Потписници акта су и чланови Народне иницјативе:

Љубомир Т. Грујић
Силвана Арсенијевић
Ксенија бундало
Душан М. Стојановић
 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине