Вести:

Sunday, December 24, 2023

Етикетирање без доказа као наставак притисака на Србе од косовских сепаратиста

Sunday, December 24, 2023 | Уреднички колегијум 0

Етикетирање Срба без доказа као наставак притисака на Србе од косовских сепаратиста

Албански сепаратисти са КиМ настављају да потпуно неосновано врше притиске на Србе на Косову и Метохији и то чине потпуно отворено!

Албански сепаратисти са КиМ настављају да потпуно неосновано врше притиске на Србе на Косову и Метохији и то чине потпуно отворено!
Блажо Лазић / приватна архива




Блажо Лазић, којег је јуче на конференцији за новинаре такозвани "министар унутрашњих послова" косовских сепаратиста, Џељаљ Свечља, оптужио да је умешан у дистрибуцију наоружања на северу Косова и Метохије, демантовао је те наводе. Лазић је навео да се ради о наставку притисака на његову породицу и остале Србе на Косову и Метохији.

У саопштењу за медије Лазић демантовао све лажи  етикетирање која без икаквих доказа износе представници илегалних сепаратистичких структура.

"Најоштрије демантујем лажи и неистине изнете на одржаној конференцији такозваног министра Свечље и сваки вид умешаности у, како наводи, дистрибуцију наоружања на КиМ. Ову изјаву и етикетирање без икаквих доказа видим као перфидни наставак притиска на моју породицу, мене и остале Србе са КиМ", поручио је Лазић.

Свечља је јуче објавио имена и фотографије Срба за које тврди да су се у Бањској сукобили са такозваном "Косовском полицијом".

Према његовим тврдњама већина њих су припадници Цивилне Заштите која је, иначе, расформирана 2013. године и интегрисана од стране Александра Вучића у паралелне сепаратистичке структуре сличног профила.

Поред њих он је још навео да су један део тих Срба припадници "Северне Бригаде" – организација коју је илегална влада косовских сепаратиста прогласила за терористичку. Оно што је најзанимљивије  усвему је то да организација "Северна бригада" не постоји, нити је икада постојала.

Ради се о трику људи окупљених око Милана Радоичића који су Србима на КиМ упућивали "поруке подршке" графитима на фасадама и плочницима а да таква организација никада није ни била основана.

Био је то само пропагандни потез Александра Вучића како би умирио Србе пред последњи талас издаје који је припремао а који се догодио ове године. Уместо заштите како је на тим графитима писало "не брините, ту смо", Србима је по први пут у историји прилепљена етикета терориста. Сада је то оправдање сепаратистичких власти за сваки напад или стезање окупационог обруча око Срба кад год им се прохте или је за медије потребно дићи неку буку. То, ипак, није без последица јер се преко 200 српских породица одселило последњих месеци а услед кампање коју у договору са напредњачким режимом врше косовски Албанци. 

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине