Вести:

Sunday, November 12, 2023

Амерички КФОР отворено показао да управља насиљем Шиптара на КиМ

Sunday, November 12, 2023 | КМ новине 0

Амерички КФОР отворено показао да управља насиљем Шиптара на КиМ

КФОР упорно тврди да са насиљем које косовски сепаратисти спроводе над Србима, нема ништа. Наравно, то је обична лаж.

КФОР упорно тврди да са насиљем које косовски сепаратисти спроводе над Србима, нема ништа. Наравно, то је обична лаж.





Све време су представници КФОР-а, то јест НАТО пакта, нарочито амерички контигнет и њихови официри, ти који воде, контролишу и коорднишу читавом акцијом насиља над Србим на северу Косова и Метохије од почетка ове године али, наравно, и све време почев од НАТО агресије 1999. године, до данас.

  • КМ новине једва опстају, сазнајте више: КЛИК↗

Срби на Косову и Метохији то не само да су видели својим очима, већ и осетили на сопственој кожи. Разлог зашто се то не зна јесте чињеница да Америка не контролише само оружане формације већ и представнике власти а најгоре од свега је што контролише медије. На основу разних пројеката које финансирају на кратко орочено време, Америка и ЕУ држе уреднике и новинаре на кратком повоцу непрестано их подсећајући да финансије могу лако да се угасе. 

Заузврат добијају верне промотере своје политике насиља и прогона Срба са Косова и Метохије. А како то у збиру изгледа описала је Српкиња са КиМ, Сандра Добрић.

Фото: Илустрација






Њен текст објављен на друштвеним мрежама, накнадно проверен на терену од наших сарадника и потврђен као истинит, најбоље описује очај, безнађе и свакодневницу са којима се суочавају Срби у јужној српској покрајини. Преносимо га у целости:

Управо се, са сестром, вратих из КМ. Преко Шарен-камена, на скретању ка Бресници, Вилишту и Белом путу - застој. ROSU и војници америчког контигента KFOR-a, под пуном ратном опремом, претресају и фотографишу возила. Једно плаво, блиндирано, возило ROSU и два возила KFOR-а. Постављене и препреке на путу, које склањају кад проконтролишу возило. Док је ROSU полицајац узео наша документа, припадник америчког KFOR-a је фотографисао таблице са задње стране. Како сам то видела у ретровизору, питала сам га: 







- Excuse me, why are you taking a photo of my plates? (Извините, зашто фотографишете моје таблице?)

Мало збуњен (ваљда га нико од ових који су прошли то није питао), није ми одговорио, већ се обратио свом колеги:

"She asks why are we taking pics of her car." ("Пита зашто јој фотографишемо кола.")

Други војник ми је врло непријатним тоном одговорио:

"Because we are following orders." ("Зато што следимо наређења.")

Онда су се удаљили и сва моја и сестрина документа, смејући се међу собом, фотографисали мобилним телефоном.







За разлику од њих, припадник ROSU је био веома љубазан. Иако му нисам видела лице, на моје питање да се код нас опет нешто није десило и да ме је страх, рекао да не бринем и да је то редовна процедура.

Можда је тако, али ме заиста занима зашто су сестрина и моја документа фотографисана и где ће те фотографије завршити.

Како живите ви на Косову и Метохији? Па, онако... Некад нам се ноге одсеку, приликом редовне провере у саобраћају (наравно, не од стране саобраћајне полиције), па не можеш после да убациш у прву, а све остало је "добро". 

P.S. Добро сам, драги моји, таблете помажу. Само ме немојте звати телефоном... и то ми, у последње време, представља стрес. Јавићу се ја кад буде... и ако буде... мало боље.


P.P.S. Ово се, поготово, односи на новинаре. Хвала на разумевању!




 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине