Вести:

Monday, November 13, 2023

НЕОПРОСТИВО: Споменик палим српским борцима на православном гробљу у Приштини, измештен на захтев Француске!

Monday, November 13, 2023 | Уреднички колегијум 0

НЕОПРОСТИВО: Споменик палим српским борцима на православном гробљу у Приштини, измештен на захтев Француске! Француска нанела несхватљиву и неопростиву увреду српском народу - уочи Дана примирја захтевала уклањање спомен обележја погинулим српским ратницима и то са православног гробља у Приштини!!!

Француска нанела несхватљиву и неопростиву увреду српском народу - уочи Дана примирја захтевала уклањање спомен обележја погинулим српским ратницима и то са православног гробља у Приштини!!!
Гробље у Приштини / Архива




Бела спомен-плоча из 1984. године, на којој је поред крста исписано "Овде леже посмртни остаци српских војника палих у ратовима 1912–18", измештена је на захтев илегалне тзв. "амбасаде" француске у Приштини!

И не само да је измештен надгробни споменик, већ је на месту где је било означено да се налазе посмртни остаци српских војника, постављена црна мермерна плоча на којој је сада на француском, српском и албанском уклесан скандалозни натпис: "Француским војницима палим на Косову"!!!

Овај несвакидашњи варварски чин, неочекиван је и за примитивне племенске заједнице а не за земљу која се поноси својим достигнућима у култури, хуманизму, цивилизацији!

Српске споменике рушили су сви, нарочито шиптарски екстремисти, али нико никада није написао да се на том месту налазе остаци њихових војника!

Варварски чин уклањања споменика почињен је како и доликује морално и етички осакаћеним индивидуама, без знања и сагласности српске стране.

  • Даљи рад КМ новине је угрожен, сазнајте више: КЛИК↗

То није једина промена већ је сада на спомен-обележју поред српског и француског натписа "Вечита захвалност француским ратницима палим 1918" придодат је и превод на албански. Француским безаконицима ни то није било довољно па су на споменик српским војницима, који су изместили и скрајнули на руб парка, истакли француску заставу која се сада ту вијори!!!

Из такозване "Косовске полиције" потврђено је да је измештање урадило предузеће "Хортикулутра", по налогу тзв. "амбасаде" Француске у Приштини! ово скандалозно и нецивилизацијско измештање спомен-обележја, извршено је уочи обележавања Дана примирја.

О каквом се обележавању ради када се гробвои и кости оних који су се за то примирје животима изборили, скрнаве а они који су били на страни пораженог ратног злочинца Аустро-угарске монархије уздижу на пиједестал победника?!

Иначе, нарочито су косовски Албанци били на супротној, односно на страни агресора сваки пут. То је једини разлог због кога су сада Французи и Албанци у пријатељским односима, Француска је на страни историјски вишеструко потврђеног агресора.

Поред француског и немачки илегални тзв. "амбасадор" у Приштини са својим савезницима из периода Великог рата када су доживели страховит пораз, косовским Албанцима, обележио је Дан примирја.


Зар треба подсетити на нехумани однос француске према Србима током ратова на простору бивше Југославије која је увек стајала раме уз раме са онима који су производили најгрубље лажи о Србима и сатанизовали их како би спроводили сопствене циљеве над потоцима крви невиних српских жртава? Па и да тога није било само НАТО агресија и геноцид над Србима почињен у том периоду више је него довољан! Уследило је признање независности распетог Косова и Метохије у корист албанских терориста, а ове године се појавио чак и злокобни француско-немачки план који предвиђа да српске власти признају и помогну учвршћивање илегалне, ратним злочином постигнуте, у име подршке албанском тероризму финансиром парама нарко-мафије, криминалне "независности"!

Хоће ли ико одговрити на питање - зашто је то урађено???

Разлог се већ наслућује а он потврђује давно присутну тезу у српској јавности да Француска није пријатељ већ отворени непријатељ српског народа!



 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине