Вести:

Friday, September 15, 2023

Нико на КиМ неће да уступи салу за скуп Српског националног већа јер се залаже за опстанак Срба!

Friday, September 15, 2023 | Уреднички колегијум 0

Нико на КиМ неће да уступи салу за скуп Српског националног већа јер се залаже за опстанак Срба!

Саопштење Срспког националног већа Косова и Метохије

Саопштење Срспког националног већа Косова и Метохије


Зашто?

Шест Домова културе на Косову и Метохији и Техничка школа у Косовској Митровици, одбили су да уступе своје сале за одржавање Сабора Срспког националног већа Косова и Метохије и ако су им предложена шесто термина за одржавање Сабора, нису нашли могућност да позитивно одговоре на захтев СНВ?!

- Одговорила је само управа Дома културе у Зубином Потоку да нису у могућности да уступе своју салу, без икаквог образложења!?

- Дом културе у Грачаници по други пут одбио је да уступи своју салу. Први пут, наводно због заузећа, други пут без одговора!?
Као што вам је познато, Организациони одбор Сабора СНВ, 29. августа 2023. године упутио је захтеве за издавање сале за одржавање Сабора Срба Косова и Метохије на следеће адресе:
Домовима културе у Грачаници, Зубином Потоку, Лепосавићу, Шилову, Штрпцу и Ранилугу, као и Техничкој школи у Косовској Митровици, следеће садржине:
"Поштовани,
Српско националног веће организује Сабор Срба Косова и Метохије на коме ће се расправљати о положају нашег народа и донети важне одлуке. Наша је национална и света дужност да политичким факторима који одлучују о нашој судбини укажемо на катастрофално и неиздрживо стање у коме се наш народ нашао.
Имајући у обзир да и ви, као део овог народа, осећате нашу заједничку трагедију, очекујемо да ћете скупити храброст и на наш захтев позитвно одговорити.
Од вас тражимо да нам омогућите коришћење велике сале вашег Дома културе у коме би био одржан Сабор. Предлажемо да по могућству буде у септембру или почетак октобра ове године, и то у следећим данима: 23,24,30 септембар,или 1, 7 или 8 октобар, у времену од 11 до 15 часова.
Такође вас молимо да обезбедите техничке услове за одржавање скупа.
Уколико захтев буде прихваћен, након достављања фактуре, измирићемо трошкове коришћења сале као и друге трошкове.
Молимо вас да нам што пре одговорите, а најдаље до 15. септембра 2023. године (до12 часова).
Уколико до тада не будете одговорили сматраћемо да је наш захтев одбијен.
С поштовањем,
Организациони одбор Сабора СНВ КиМ"

У Грачаници,
15. 09. 2023 године
Организациони одбор Сабора
СНВ КиМ






Иако се потписници овог саопштења питају "зашто?" одговор је врло лако наћи. Већ на скупштини на којој је обновљен рад овог тела, јуна месеца ове године, између осталог речено је: „Одлучено је да, након катастрофалне и издајничке политике Српске листе и политике власти у Србији, којом су Срби са Kосова и Метохије сатерани у безнадежан положај, независни политички лидери са Kосова и Метохије покрену активност уједињавања свих релевантних политичких фактора“.

Како је рад СНВ обновљен и објављен као - последња шанса Срба са КиМ да себи обезбеде опстанак и останак тако што ће узети своју судбину  усвоје руке, јасно је да им издајнички режим СНС-а то неће дозволити а сви остаци српских институција у рукама су управо људи под Вучићевом контролом. 

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине