Вести:

Friday, September 15, 2023

У центру Грачанице тзв. ''Kосовска полиција'' брутално пребила и ухапсила два српска младића

Friday, September 15, 2023 | Уреднички колегијум 0

У центру Грачанице тзв. ''Kосовска полиција'' брутално пребила и ухапсила два српска младића

У центру Грачанице претучена су и ухапшена два српска младића А.М и М.М. од стране припадника такозване "Косовске полиције", формације настале из терористичке "УЋК" како је то недавно образложио сепаратистички премијер Курти.

У центру Грачанице претучена су и ухапшена два српска младића А.М и М.М. од стране припадника такозване "Косовске полиције", формације настале из терористичке "УЋК" како је то недавно образложио сепаратистички премијер Курти.
Припадници службе настале из терористичке "УЋК"/"ОВК" тероришу српског младића




Након напада екстремиста из редова "косовске полиције" на српске младиће, испред Полицијске станице окупило се стотинак Срба који траже да престане полицијска бруталност према Србима.

А.М. и М.М. заустављени су у центру Грачанице од стране тројице "полицајца".

Kако локални про-сепаратистички медији на српском језику сазнају, два дечака српске националности пролазила су аутомобилом кроз центар Грачанице.

Према речима очевица који је желео да остане анониман, зауставили су их "полицајци", вероватно због рутинске контроле. Дечко који је возио аутомобил није био везан појасом због чега му је полицајац написао казну на албанском, након чега га је младић га је упитао да ли може да му преведе на српски језик. Полицајац га је упитао: "Да ли знаш ти где живиш?", након чега су га ударили.



Чак и према сепаратистичким "законима" српски језик је у равноправној употреби са осталима али услед подршке америчког криминалног врха из Вашингтона и кукавичлука од стране Александра Вучића који им непрестано чини уступке ни за шта, шиптарски екстремисти су дословце дали крила својој мржћњи и нетрпљењу према Србима због чега терор постаје све јачи претходних месеци.

М.М. је бачен на улицу, а због ишчашења рамена је касније пребачен у болницу у Грачаници.

Тзв. "полицајци" су након тога били у оближњем локалу и забранили присутнима да показују и деле снимак догађаја, навели су очевици.


Још један анонимни сведок догађаја је потврдио да је тзв. "полиција" користила непотребну и прекомерну силу. Сведок је видео да једног младића везаног страшно грубо одводе у станицу, а другом њих неколико клечи на леђима и врату, након чега су га "дигли и као стоку везаног" одвели у станицу. Према његовим наводима, полицајци су викали на окупљене да се удаље.






Александар Васић, такође сведок пребијања двојице српских младића у Грачаници, након давања изјаве у полицијској станици, медијима је казао да су то били полицајци албанске националности.

"Младићу је у року од пола сата полиција написала две казне. Након друге је питао зашто му поново пишу казну, али му нису дозволили да изађе из аута. Kада су му уручили казну, његов брат је рекао зашто сте писали казну на албанском, а не на српском, након чега је почело гурање. Он није насрнуо на њих ни једног секунда. Они су га бацили доле и дечко је покушао да се одбрани", навео је он.


Испред полицијске станице у Грачаници окупило се око стотинак људи који траже да престане полицијска бруталност према мештанима, тачније према Србима.

Међу њима су се нашли и председник ПО(привременог органа, некада Општине) Приштина, Новак Живић, али и такозвана "градоначелница" сепаратистичке "општине Грачаница" која функционише по систему албанских сепаратиста, Љиљана Шубарић и председник Скупштине те исте "Општине Грачаница" Милан Димитријевић. Они су овде глумили бригу и забринутост за Србе над којима Албанци врше терор док у ствари управо захваљујући њима у Грачаници и опстаје систем албанских сепаратисти што значи да управо и директно они омогућавају шиптарски терор!

Љиљана Шубарић испред "Српске листе" и сепаратистичке "општине Грачаница", даје легитимитет шиптарском терору.

Шубарић је ушла је у полицијску станицу у којо јсу се налазили и други сведоци вечерашњег догађаја. Њено присуствои служи да да легитимитет шиптарским екстремистима, јер она је представник тог система а долази из редова Срба, иако Вучићевих ипак именом и презименом Срба, те да умири сведоке  инарод како би протест спалснуо и како не би дошло до озбиљнијег протеста који би могао да омогући самоорганизацију и да наду у одбрану и опстанак Срба.

У исту сврху је и други службеник "Српске листе" ћутао пред новинарима, Новак Живић, који је одбио да медијима да изјаву, рекавши да се ту налази "као грађанин". Наиме, он као неко ко је испред органа којим управља држава Србија ћути и предност даје представницима шиптарског система како би изгледало да Срби прихватају систем који их терорише. 

Представници тзв. "Полицијског инспектората" поменуте "косовске полиције" су обавештени о случају и убрзо су се нашли у Грачаници.


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram

ПОДЕЛИ:


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине