Вести:

Saturday, September 16, 2023

Албанци из тзв. ''Косовске полиције'' понижавали, претукли па оптужили двојицу српских младића да су их напали!

Saturday, September 16, 2023 | Уреднички колегијум 1

Албанци из тзв. ''Косовске полиције'' понижавали, претукли па оптужили двојицу српских младића да су их напали! Двојица српских младића који су у Грачаници без повода брутално претучени од стране тзв. "Косовске полиције" а затим и приведени, оптужени су да за напад на службена лица!

Двојица српских младића који су у Грачаници без повода брутално претучени од стране тзв. "Косовске полиције" а затим и приведени, оптужени су да за напад на службена лица!
Срби окупљени испред зграде "полиције" у Грачаници у знак протеста због све чешћег терора униформисаних Албанаца / Фото: КИМ


Читав догађај се одиграо у центру Грачанице, недалеко од једног од кафића, те је било много очевидаца који су потврдили насиље такозване "Косовске полиције" и да су младићи претучени од стране полицајаца.

Упркос свему, а да би избегли да покажуз своје право лице као формација која је настала из терористичке "УЋК", припадници ове службе ухапсили су Андрију и његовог брата Михаила и поврх свега их оптужили да су они напали полицајце током обављања службене дужности!

Вероватно су из "сажаљења" одмах затим припадници бивше терористичке "УЋК", данас тзв. "Косовске полиције" одмах отишли у оближњи кафић и под претњама забранили присутнима да деле снима читавог догађаја!

Адвокат Јована Филиповић заступник Андрије Мицића, једног терорисаних младића, каже да најпре треба утврдити шта се заправо десило.

Адвокат-Јована-Филиповић
Адвокат Јована Филиповић



"Циљ мора да нам буде утврђивање материјалне истине у свему овоме. Дакле, морамо да утврдимо све чињенице које се тичу конкретног догађаја, па тек онда можемо да кажемо које ћемо даље кораке моћи да предузмемо. У овој фази више не можемо да причамо ништа више, јер оне слике и снимке које смо видели су застрашујући. Види се да њих пребијају, али морамо да чујемо и други страну приче", каже Филиповићева.

Она је нагласила да случајем мора да се позабави тзв. "Полицијски инспекторат Kосова", а потом и квази-институције "Тужилаштво" и "Суд".

Андрија и Михаило Мицић су заустављени током рутинске контроле саобраћаја. Возач није био везан појасом због чега му је полицајац написао казну на албанском, након чега га је младић га је упитао да ли може да му преведе на српски језик. Полицајац га је упитао: "Да ли знаш ти где живиш?" и почели су да га ударају!





Као што се дешавало и раније током напада такозваних "полицајаца", пожурило се са објављивањем информација да су "нападнута и повређена двојица полицајаца на дужности" те је Мицићима одређен притвор од 48 сати. Међутим, обојица младићасу још увек на болничком лечењу!

Бруталност такозваних "полицајаца" Албанаца у Грачаници све је чешћа и интензивнија.

На крају се догодило нешто невероватно али само за оне који нису упућени у безобзирност метода албанског иживљавања над Србима. Наиме, српским младићима из Грачанице који су без повода претучени од стране припадника тзв. "косовске полиције", одређено полицијско задржавање од 48 сати! Они су оптужени за напад на службено лице и ометање истог током вршења службене дужности. 

"Двојица осумњичених косовских мушкараца ухапшена су због ометања и физичког напада на два полицајца док су били на дужности, при чему су двојица полицајца задобила телесне повреде и указана им је медицинска помоћ", стоји у извештају косовске полиције.



А шта се заиста догодило говоре нам њихове повреде. Један од двојице младића (М.М.) има повреду рамена и налази се у болници у Грачаници, док је А.М. након давања исказа у полицији, такође упућен на болничко лечење.

Испред полицијске станице у Грачаници тада се окупило стотинак грађана који су тражили да престане полицијска бруталност према мештанима, пре свега према Србима.

Након што су саслушани, младићима је одређен кућни притвор у трајању од месец дана.

Адвокат Јована Филиповић, правна заступница Андрије Мицића наовди да се судија у одређивању мере кућног притвора водио тиме да они могу да побегну и или да утичу на сведоке. Филиповић је најавила жалбу Апелационом суду сматрајући "да не постоји одговорност осумњичених, те да је кривица на полицајцима због прекомерне употребе силе".

У међувремену је за понедељак најављен протест испред полицијске станице.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. И Београд опет мук
    Где су они схт се боре против насиља,добро за председника знамо једе паризер
    Златко Јоциц

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине