Вести:

Thursday, June 8, 2023

Поново активирано Српско национално веће КиМ - последња шанса за Србе из покрајине

Thursday, June 8, 2023 | Уреднички колегијум 0

Поново активирано Српско национално веће КиМ - последња шанса за Србе из покрајине У Грачаници је одржан консултативни разговор о поновном активирању Српског националног већа Kосова и Метохије, сопштено је медијима.

У Грачаници је одржан консултативни разговор о поновном активирању Српског националног већа Kосова и Метохије, сопштено је медијима.

„Одлучено је да, након катастрофалне и издајничке политике Српске листе и политике власти у Србији, којом су Срби са Kосова и Метохије сатерани у безнадежан положај, независни политички лидери са Kосова и Метохије покрену активност уједињавања свих релевантних политичких фактора“, наведено је у саопштењу.

Договорено је да се организовање и уједињење одвија у оквиру Српског националног већа са седиштем у Грачаници.

„Такође договорено је да се до краја јуна одржи скупштина, усвоје нове смернице за политичко деловање и изабере ново руководство СНВ. Од данас почињу разговори са политичким организацијама, невладиним сектором и угледним појединцима ради укључивања најкомпетентнијих људи, споја младости и искуства у стварању, креирању и имплементацији аутентичне политике Срба са KиМ“, напомиње се.

Учесници састанка позивају „политичку, интелектуалну и културну елиту и медије у Србији, да помогну ово организовање“.

Како у саопштењу наводе, „посебно поручују Србима, како онима који су остали на KиМ, тако и расељеном народу, да нема друге, већ да потпомогнути од свих релевантних фактора у Србији, узму судбину у своје руке. Српско национално веће Kосово и Метохије је последња шанса“,

У разговору су, како се наводи, учествовали: др Марко Јакшић, Драган Велић председник СНВ, Славиша Ристић народни посланик, Мића Николић члан СНВ, Момчило Трајковић председник Српског националног форума и други.


* * *
 

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине