Вести:

Tuesday, September 26, 2023

КМ новине, да појаснимо читаоцима разлог нашег ''ћутања''

Tuesday, September 26, 2023 | Уреднички колегијум 11

КМ новине, да појаснимо читаоцима разлог нашег ''ћутања''

Поштовани читаоци, разумемо да се последњих дана збуњени тиме да се на нашем сајту ништа не објављује, чак ни поводом драматичних догађаја који су се одиграли крај саме Бањске.

КМ новине, да појаснимо читаоцима разлог нашег ''ћутања''

Управо су они разлог нашег обраћања. Наравно, уколико Вас то не занима, нема разлога да даље читате. Желимо Вам пријатан остатак дана.

За остале: Сви су приметили да су медији предуго ћутали пре него што су објавили било шта о догађајима  убањској па и онда је и даље из њиховог извештавања мало тога уопште било јасно шта се дешавало.

У то време смо ћутали и ми, КМ новине. Међутим, од нас нико није тражио било шта да урадимо или да не урадимо, нико нам није претио нити нам се на било који начин уопште обратио. Једини разлог за наше "ћутање" је онај економске природе. Понављамо да иза КМ новина не стоји нико, да ми нисмо ни на чијем буџету нити нас било ко финансира већ смо обични људи из народа. У више наврата током последњих десетак година колико псотојимо, дешавало се да западнемо у кризу и да наш рад буде озбиљно угрожен. Настављали смо...

Током времена одиграле су се и неке друге ствари иза позорнице. Неколико наших сарадника широм Косова и Метохије се упокојило. Неки од болести, неки од муке са којом су покушавали да се изборе. А били су изузетно важни извори информација и могли да дођу до много сазнања битних за јавност а да при том нису штедели труд! Још већи број њих је напросто дигао руке јер не само да им рад на КМ новинама није помагао да издржавају себе и породицу већ им је одузимао и додатно време потребно да то себи обезбеде на другом месту. Тако је мала редакција КМ новина постајала све мање и све угроженија. Да будемо искрени, и малом броју људи преосталом у редакцији понестаје воље. Дали смо све што смо могли последњих десет година а то никако није мало. Исцрпљени смо. Угроженост коју смо поменули јесте једино што нас спречава да радимо као и до сада.

Да ли ћемо наставити, у овом тренутку не знамо. Могуће је, могуће је да ћемо убрзо али је могуће и да више нећемо, да је ово крај.

Немојте нас питати за жиро-рачун или било какав вид могућности да помогнете јер 500 динара па и неколико хиљада динара на гомили, не могу да помогну ни приближно у ситуацији у којој се сада налазимо а створиће обавезу да наставимо да радимо, обавезу на коју не можемо да одговоримо. Као и већину времена до сада, принуђени смо да се сами сналазимо па од тога зависи и опстанак овог сајта. Ко зна, можда се убрзо вратимо у зависности од тога да ли ћемо успети да себи уопште обезбедимо начин да преживимо. Наставак рада на овом сајтуо је пре свега наша жеља али шта ће бити... видећемо.

То је све што смо желели, да нашим читаоцима појаснимо разлог нашег "ћутања". 


 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

11 comments:

  1. без коментара..Бог на помоћи.

    ReplyDelete
  2. Da ova tragedija-nemam reči
    Nisam u to delu Srbije Kosovu i Metohije ali mi je zaista teshko.Svaka rec je suvishna ,a Vi da vam je Gospod u pomoći.
    od mučenika do terorisa,a vučić cuti cutao je i za Božić i svo vreme-samo dlaka da fali reče-
    ma netreba mi ni ostatak Srbije ako Mosovo i Metohija strada,bolje da nas nema sramota je da Srbima se zovemo ako nishta ne ucinimo
    Zlatko Jocic

    ReplyDelete
  3. A vama junaci Shto ne prodajte i ostajte slava i hvala
    Sam gospodin parizer da trguje Vashom mukom i ostatak Srbije da zivi na Vash račun-dokle vishe
    Zlatko Jocic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нека је вечна слава и хвала палим српским јунацима у Бањској за Косово и Метохију, Игору Миленковићу, Стефану Недељковићу и Бојану Мијаиловићу.
      Драга браћо, немојте очајавати. У протеклих осам година својим текстовима сте доказали свој патриотизам на делу. Истину сте износили, када многи портали и дневни листови нису. Велики број текстова српских родољуба је објавио само Ваш портал, Проф. др Пеев, Проф. др Дејана Мировића, Проф. др. Љубомира Т. Грујића... Ваш портал је први писао о подметнутом делу Резолуције 1244 СБ УН, о криминалним активностима на Косову и Метохији, први износили и критиковали представнике свих грана власти...Објективне околности Вас спречавају да наставите да радите. Али, за сваки проблем постоји решење. Зато сам слободан да Вам предложим неколико решења.
      1. Направите калкулацију износа средстава за наредна три месеца,
      2. изнесите да ли су Вам потребна техничка средства, ако јесте која,
      3. Колики је број лица који би Вас снабдевали информацијама и из којих области друштвеног живота.
      Кад то урадите, објавите предлог мера на порталу и пошаљите такав предлог одређеном броју српских родољуба у Србији, региону и свету као и свим удружењима СРБА у свету.
      До тада немојте да гасите портал, преносите обавештења, изјаве и слично српских родољуба са Косова и Метохије, Удружења грађана као што је НП "Отаџбина".
      Подсећам Вас на мудре речи почившег Патријарха Српске православне цркве господина Павла : Чинимо оно што је у нашој моћи, остало ће Бог помоћи.
      Бог и ми Ваши читаоци, смо сведоци Ваше пожртвованости да Вам истина о свим дођајима буде светиња.
      Зато, главу горе драга браћо. Уз Божју помоћ и помоћ истинских српских родољуба у Србији, региону и свету, верујем да ћемо наћи одређено решење.

      Delete
  4. Поштовани Михајло,

    То смо покушавали више пута годинама уназад. Интересовања просто нема. Изузетно је непријатно радити тако нешто и скоро увек смо добијали много више увреда и понижавајућих порука него помоћи. Све смо претрпели надајући се некаквом бољем времену да ће доћи. како је ово већ десета година како радимо и ми полако остајемо без воље јер очигледно је недовољно интересовања за наш рад. Људи просто воле да посећују и прате оне медије за које знају да не износе истину и упорно остају на тим медијима очекујући истину и кукајући како нико не преноси и не извештава реално. Просто је обесмишљен наш рад. Покренули смо све ово из сопствене жеље да ширимо истину и боримо се против лажи, много времена и труда је уложено, много ризика, много притисака, претњи, лоших дана, много тога претрпљеног је иза нас... И да сада просимо да би смо све то наставили а мало њих занима, нема ни смисла, једноставно. У реду, показали су Срби да их истина не занима, наравно изузев једног малог броја људи који је исто тако помагао колико год је могао, на чему смо им изузетно захвални али се ми више не желимо и нећемо наметати. Ако будемо могли сами да наставимо сопствени рад, учинићемо то без ичије подршке. Уколико не, остаће тако како је.

    ReplyDelete
  5. Mogli ste koju lepu o pretsedniku pa bi on pomogao-ali nema shta lepo o njemu,niste se prodali,neveri necoveku Judi
    A toliko ste puta bili u pravu ispred vremena i dogadjaja
    Puno sreće u budućem vremenu pa kako Gospod Bog da

    Zlatko Jocic

    ReplyDelete
  6. Донели сте исправну одлуку! Честитамо!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Рано је још да се радујете. Ово није коначна одлука иако јесте изнуђена. А управо коментари попут овог нас највише и бодре јер смо због таквих људи, њихових лажи и анти-српске пропаганде покренули и радили на овом сајту. Још нека оваква порука, и ето нас опет у седлу!

      Хвала вам, само напред! Позовите и друге да нас ободре!

      Delete
  7. Ненад СтојковићOctober 11, 2023 at 2:01 PM

    Помоз Бог и да молитвама светог Харитона црноречког Господ подари свако добро и вама и свим Србима на КиМ као и широм васељене.Ја сам један од тих који јесу читали сваку реч која је објављена овде само из разлога што то јесте била једина истина на овом зачараном интернету о јединој теми која мене интересује СВЕТО КОСОВО И МЕТОХИЈА И ВИ НОВИ СРБСКИ ЈУНАЦИ И МУЧЕНИЦИ.Жао би ми било да вас нема више као звезде водиље у ствари једине звезде која сија на овом тамном месту али...ако не можете да обезбедите себи егзистенцију онда то нема смисла колико год да је ваша борба и више него неопходна.Као и у већини случајева и животу онај који би помогао не може а онај који може је углавном у другом табору.Наравно Божија је задња увек па и у овом случају Свима који су део или били део ове приче се захваљујем до неба и има нас који јесмо ту да се помолимо и за вас.Света Слога Србина Спашава.Свако добро

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хвала велико, ненаде. ово много значи, и јесте важан вид подршке. Ми се надамо да сај ипак неће бити угашен, наша је жеља да радимо али овако како је сада, тачније како је већ дуже време, није могуће радити. Ипак, ту смо, чекамо бољи тренутак и неку повољност која би омогућила анставак рада.

      Поздрављамо Вас и свако добро од Господа!

      Delete
  8. Љубомир ИгњатовићOctober 26, 2023 at 11:06 AM

    Истина и правда србинова мора се рећи. Такво време долази. Ви сте носиоци тог времена. Боже молимо Те буди са нама. С вером у Бога и бољу Србију

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине