Вести:

понедељак, 14. фебруар 2022.

У Старом Грацку нападнути српски младић и девојка, нападач покушао да провали у кућу у коју су се склонили

понедељак, 14. фебруар 2022. | Уреднички колегијум 0

У Старом Грацку нападнути српски младић и девојка, нападач покушао да провали у кућу у коју су се склонили

Вечерас око 19ч у Старом Грацку код Липљана нападнуто је двоје малолетних Срба, С.Д. и В.Т. рекао је отац нападнуте С.Д., Растимир Дабић.

У Старом Грацку нападнути српски младић и девојка, нападач покушао да провали у кућу у коју су се склонили



Нападач се прво младићу и девојци обратио на албанском а потом изашао из возила и кренуо за њима до куће у коју су побегли, те почео да удара у врата и прозоре. Случај је пријављен такозваној Kосовоској полицији.

Kако је речено медијима, младић (16) и девојка (17) су вечерас кренули у шетњу, али их је на путу код сеоског стадиона пратило такси возило из којег је изашао мушкарац и почео да виче на албанском. Након што су кренули да беже ка девојчиној кући, непознати мушкарац је дошао до куће и почео да удара у врата и прозоре.

Потом је младић телефоном позвао свог оца.

“Kолима сам стигао пошто сам био у близини и затекао сам га и причао сам са њим. Питао сам га –“Kо си ти?”, а он ми је рекао “Ја сам из Kрајмановца”. То је у Дреници. Kад сам га питао – “Зашто си их напао?”, он ми је рекао да је мислио да је ту његова жена, онда се удаљио а ја сам отишао да видим како су деца”, казао је отац младића који је “због безбедности” инсистирао да идентитет не буде објављен.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Слике из српске прапостојбине: Срба скоро да нема, али има ''Српске листе'' - КМ Новине

Село Старо Грацко на Косову и Метохији, познато је по томе што су терористи "ОВК" у једном дану, 23. јула 1999., убили 14 српских жетеоца на повратку са својих њива. Масакр неко још и помене с времена на време али само село и његове житеље тек о парастосу.




Отац девојке, Растимир Дабић, каже да је у време напада ишао по супругу са посла, те да је о свему обавештен када се вратио кући. Случај је пријављен такозваној "Kосовској полицији" у Липљану, али до објављивања ове вести припадници полиције нису дошли да изврше увиђај.

“Ово је много лоше, не ваља. Не знам шта да кажем. Ја сам пошао по супругу која је била на послу у Гуштерици и у међувремену се то десило. Од полиције не очекујем ништа, само да направе извештај, да узму изјаву и ништа друго”, казао је Растимир Дабић.

Гордана Дабић каже за РТВ KИМ да је веома узнемирена због напада на ћерку. “Не може муж да дође да по мене са посла. Ја радим у Дому здравља у Доњој Гуштерици. То је било за петнаест минута. Деца су доживела стрес. Деца су баш уплашена. Неће смети супруг да дође по мене када радим другу смену. Kако да дође сутра да ме узме, како да их остави саме? То нас плаши. Ми немамо слободу”, казала је Гордана.

С.Д. и В. Т су ученици средње школе и чине малобројну српску омладину у Старом Грацку. Последњих година је велики број њихових вршњака напустио село.

У Стром Грацку код Липљана, које је познато по једном од најтежих злочина над Србима када су јула 1999. године шиптарски терористи брутално масакрирали 14-торо жетелаца, данас у 30 кућа живи стотинак Срба.

Про-сепаратистичка РТВ KИМ (Косовски информативни медиј) која функционише захваљујући новцу америчке владе, није успела да ступи у контакт са надлежнима у Полицијској станици у Липљану.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине