Вести:

четвртак, 24. фебруар 2022.

Уместо санкција Русији - мировна конференција у Београду

четвртак, 24. фебруар 2022. | Уреднички колегијум 0

Уместо санкција Русији - мировна конференција у Београду

Специјална војна операција који је Русија предузела ради заштите становништва у Доњецку и Луганску од пронацистичке војне хунте из Кијева, донеће мир, истиче се у саопштењу "Сложно за Крагујевац" које уцелости преносимо.

Уместо санкција Русији - мировна конференција у Београду




Специјална војна операција који је Русија предузела како би заштитила своје сународнике у Доњецку и Луганску од пронацистичке војне хунте из Кијева, донеће мир и стабилност у том делу света. Политичко руководство из Кијева, које се ставило у службу западним силама, погазило је принципе међународног права, али и заклетву дату украјинском народу,

Још од нелегалног, и из западних центара диригованог свргавања легално изабране власти, 2014. године, и догађаја на Мајдану, државни врх Украјине, слугерањски извршава налоге западних сила, провоцирајући сукобе са својим сународницима руске националности, али и са Руском Федерацијом. Таква политика довела је до оправдане побуне народа, а затим и формирање Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике.

Најновији злочиначки напади најекстремнијих делова украјинских снага на становнике ове две републике, отворена намера да се понове злочини нациста из Другог светског рата, које носиоци политичке власти у Кијеву отворено славе и подржавају, ставили су Руску Федерацију пред једину могућност: да заштити своје сународнике од најављеног злочина.

Русија је, као и Србија деведесетих, ових дана преплављена рекама избеглица из Доњецка и Луганска. Да ли је мајка Русија могла немо да посматра злочин над својим сународницима? Не! На интервенцију је обавезивала њена дужност према свом народу, али и њено заговарање изградње колективне безбедности за све земље света, што су западне земље раније одбиле.

Русија је, као и много пута у историји поступла управо, онако какос се очекује од највеће словенске земље: да заштити слабије, да осигура мир, да приведе правди злочинце. Слава руском оружју!

Србија је деведесетих година прошла своју Голготу: разбијања земље, увођења санкција, егзодус својих сународника из Босне и Херцеговине и Хрвастке који су бежали испред злочина, као и бомбардовање од стране 19 најразвијенијих земаља окупљених у НАТО пакту.

Из тих разлога сваки становник Србије понајбоље препознаје сву лаж и острашћеност пропаганде западних земаља предвођених САД, које деценијама сеје семе зла и у Украјини, свађајући два братска народа исте вере, јачајући пронацистичке организације, дотурајући оружје, доводећи „псе рата“ и хушкајући руководство Украјине на рат са Русијом.

Украјини је потребна демилитаризација и денацификација. Пре тога ваља обезбедити мир, А да би се до мира дошло, мора се разговарати, а не ударати у ратне бубњеве.

Као земља која је у традиционално пријатељским односима са Русијом, али и са Украјином, Србија може и мора да понуди услуге добре воље.

Позивамо Владу Србије да не поклекне западним притисцима и не уводи било какав вид санкција Русији, јер би на тај начин издала наше вековно савезништво и погазила пријатељство, већ да понуди да организује мировну конференцију у Београду. На којој би се, између Украјине и Русије, али и новооснованих, и од стране Руске Федерације, признатих република, постигао трајан мир, који би допринео стабилности у том делу Европе, али и убрзани економски и сваки други развој.

ПОКРЕТ СЛОЖНО ЗА КРАГУЈЕВАЦ
Управни одбор
Председник
Миломир Брашић

Крагујевац, 24. 02. 2022.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине