Вести:

уторак, 1. март 2022.

Војна акција руске стране у Украјини, у складу је са Међународним правом и повељом УН

уторак, 1. март 2022. | КМ новине 0

Војна акција руске стране у Украјини, у складу је са Међународним правом и повељом УН

"Вучићеви политички сателити, као и његови тзв. политички аналитичари, исто као и лажна опозиција, одмах су посегли за терминолошком одредницом АГРЕСИЈА РУСИЈЕ НА УКРАЈИНУ"

Војна акција руске стране у складу са Међународним правом и повељом УН
















Пише: Гордана Валчић



Ових дана били смо сведоци да су новинари у медијским организацијама, у извештавању о ситуацији у Украјини, политичари, аналитичари, користили термине РУСКА АГРЕСИЈА, РУСКА ИНВАЗИЈА и слично, оптужујући Руску Федерацију да је агресор без било каквог правног основа и тиме се сврстали на пропагандну страну Запада који перманентно крши међународно право како у Р. Србији, тако и у другим деловима света.


Ово су правне чињенице:


1. Руска Федерација НИЈЕ извршила ни агресију ни инвазију, нити било који акт супротан међународном праву и Повељи УН.

Територија Руске Федерације је нападнута од стране Украјине дана 21.02.2022.године што се може видети из саопштења ФСБ, уз пратећу аргументацију са терена.


САОПШТЕЊЕ ФСБ:

“Об обстреле российской территории со стороны Украины
21.02.2022


21 февраля т. г. в 9:50 выпущенным с территории Украины снарядом неустановленного образца полностью разрушено место несения службы пограничных нарядов ПУ ФСБ России по Ростовской области, расположенное на удалении около 150 метров от российско-украинской границы. Пострадавших нет, на месте работают саперы.”
( Линк за саопштење ФСБ http://www.fsb.ru/.../single.htm%21id%3D10439437... )



ПРЕВОД САОПШТЕЊА ФСБ:

О гранатирању руске територије од стране Украјине
21. фебруара ове године, у 9.50 сати, пројектил неидентификованог типа испаљен са територије Украјине потпуно је уништио место дежурства граничне страже ФСБ Русије у Ростовској области, које се налази на удаљености од око 150 метара од руско-украјинске границе. Настрадалих није било, сапери су на лицу места.
2. Руска Федерација, на основу напада на своју територију од стране Украјине, користи ПРАВО САМООДБРАНЕ дато Повељом УН, Глава VII, члан 51, који гласи:


“Ништа у овој Повељи не умањује урођено право на индивидуалну или колективну самоодбрану у случају оружаног напада против члана Уједињених нација, док Савет безбедности не предузме потребне мере за очување међународног мира и безбедности. О мерама које предузму чланови при вршењу овога права на самоодбрану биће одмах извештен Савет безбедности и оне неће ни на који начин да доведу у питање овлашћења и одговорност Савета безбедности да по овој Повељи предузме у свако доба такву акцију ако је сматра нужном ради одржавања или васпостављања међународног мира и безбедности.”
( Линк за Повељу УН, на српском језику https://ius.bg.ac.rs/wp.../uploads/2020/10/povelja_un.pdf )
(Линк за Повељу УН на сајту УН https://www.un.org/ru/about-us/un-charter/full-text )


3. Руска Федерација никад није оспорила суверенитет и територијални интегритет Украјине. Признање ДНР и ЛНР је уследило на основу њихове легитимно донете одлуке у Скупштини после Референдума о независности одржаног 11. маја 2014. године.



А. Вучић је потез Руске Федерације назвао “урушавањем комплетне безбедносне архитектуре света”, што је НЕДОПУСТИВА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА Р: СРБИЈЕ и са правног и са безбедносног аспекта. (Линк за изјаву А. Вучића против Руске Федерације https://rs-lat.sputniknews.com/.../vucic-politicki... )

Вучићеви политички сателити, као и његови тзв. политички аналитичари, исто као и лажна опозиција, одмах су посегли за терминолошком одредницом АГРЕСИЈА РУСИЈЕ НА УКРАЈИНУ, ИНВАЗИЈА РУСИЈЕ НА УКРАЈИНУ и слично, без било какве правне аргументације, а још мање знања из области међународног права! 

Следственo, порука свим НАТО слугама у Р. Србији:
ЏАБЕ СТЕ СЕ РАДОВАЛИ, РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА НИЈЕ ИЗВРШИЛА АГРЕСИЈУ, ИНВAЗИЈУ, НИТИ БИЛО КОЈИ ПРТОВПРАВНИ АКТ И ЊЕНА СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА У УКРАЈИНИ ЈЕ У СКЛАДУ СА ПОВЕЉОМ УН И МЕЂУНАРОДНИМ ПРАВОМ!


Р. Србија мора да се ослања искључиво на међународно право и да чува своје савезнике у СБ ОУН који штите суверенитет и територијални интегритет Р. Србије.

Зато, СРБИЈА ТРЕБА ДА БУДЕ НАША ПРИЧА – А НЕ ПРЋИЈА НАТО ЧАУША!


Гордана Валчић
Председник удружења грађана

"НАША ПРИЧА СРБИЈА"

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине