Вести:

четвртак, 24. фебруар 2022.

Лешинарски извештаји медија са КиМ на српском о повратку стана Марији Новаковић

четвртак, 24. фебруар 2022. | Уреднички колегијум 0

Лешинарски извештаји медија са КиМ на српском о повратку стана Марији Новаковић

Марија Новаковић из Приштине прогнана је 1999. године са још 40.000 Срба из тог града. Успела је у својој намери да јој имовина буде враћена већ и да настави живот у Приштини! То је привукло и неке од "лешинара".

Лешинарски извештаји медија са КиМ на српском о повратку стана Марији Новаковић
Приштина / Фото: И.В.






Прошло је двадесет година, тачније двадесет трећа се примиче крају. Много тога се променило од окупације КиМ 1999. али не само на страни Шиптара већ и код оних који се издају за Србе. Тако данас борбу Марије Новаковић из Приштине за њену имовину и право, као и резултате које је постигла, нису пропустили а да се не окористе новинари, агенције, политичари, издајници...

Пре свега то долази од Канцеларије за КиМ и издајничке "Српске листе" коју је са циљем давања легитимитета шиптарским сепаратистима основао актуелни председник и велеиздајник Александар Вучић.

Тако је тзв. "министар за заједнице и повратак" у илегалној "влади" шиптарских сепаратиста, Горан Ракић, "пре три дана" наводе медији а то тврди и председница Удружења "обећао да ће помоћи Марији у опремању стана" преноси корумпирани медији на српском језику као једну сасвим легитимну фомралност! 

Занимљиво је да се у извештају агенције Бета наводи како је Марија истакла да јој из овог илегалног сепратистичког "министарства" - није стигао никакав одговор!

Интернет страна коју је основала Канцеларија за Косово и Метохију како би промовисала сепаратизам и велеиздају КиМ од стране државног врха Србије као нови начин живота и нову "реалност" "Косово онлајн" чији уредник Милош Гарић наравно седи у Београду а не на КиМ, преноси како се Марија "захвалила Канцеларији за КиМ" што заправо нигде не може да се утврди да је уопште рекла а нејасно је ни зашто би се захвалила онима који јој и нису помогли у њеној борби већ напротив.



Марији Новаковић, прогнаној Српкињи из Приштине, враћен отети стан у њеном граду - КМ Новине

Марији Новаковић, прогнаној Српкињи из Приштине, враћен отети стан у њеном граду Марији Новаковић прогнаној из Приштине са породицом јуна 1999. године, враћени кључеви стана. Прошло је више од двадесет година како је Марију Новаковић са породицом из њеног родног града, Приштине, прогнао страх од неправедне одмазде и гнева шиптарских терориста а услед потпуне незаштићености по повлачењу српских војних и полицијских снага са КиМ, јуна 1999.




Колика је обест, издаја и проданост новинара који извештавају на српском језику са КиМ али се никако не могу назвати и српским јер, на жалост, представљају брлог антисрпства који од те издаје живи, види се и по дословце пренетој изјави Маријиног комшије. Наиме, он као Шиптар, дакле Албанац рођен на Косову и Метохији, мора да води рачуна о ономе што ће у овој прилици да каже због репресије његових комшија и сународника која и даље не јењава према Србима и све му што је српско. Тако је приморан да износи искривљену слику стварности и нетачне тврдње те кажекако је „Kосово слободна држава и људи могу живети на Kосову слободно. Што се комшија тиче она је слободна и слободно се може осећати у свом стану“.

Добро је ако јој од комшија неће претири опасност али то може да се очекује евентуално и једино у Приштини где су боравили многи интернационални радници који су битно променили менталитет становника али не и осталих градова на Косову и Метохији што и данас можемо да видимо из честих напада на Србе чак и у срединама у којима су они већина.

Та реченица, о јужној српској покрајини Косову и Метохији као "држави" провлачи се кроз многе медијске извештаје о овом догађају од "Гласа Америке" и новинара Будимира Ничића, чији у неисправљеној верзији преноси портал "Коссев" из Косовске Митровице, чији је уредник Татјана Лазаревић из овог града, затим ауторском извештају "КИМ радија" кога је од Епархије рашко - призренске преотео одбегли дечански монах, данас "власник", протосинђел Некатарије (Воргучић, световно Исак). Идентичну реченицу објавио је и "Радио Гораждевац" уредника и власника Дарка Димитријевића, сина "вечитог" политичког представника Срба о којима ни најмање не брине. Без исправљања ту реченицу преноси и београдски лист "Данас" на челу са уредником Драгољубом Петровићем, сви на на америчким и НВО јаслама. 

РТС, који је и те како умео да заблурује натпис "Косово је Србија" или да објави карту Србије без КиМ, у "свом извештају" са лица места кога је припремио новинар Андрија Игић, избегао је ову реченицу али је исто тако избегао и да наведе како је Марија прогнана са својом породицом те навео да је "након сукоба 1999. године Марија и њена породица живели су у Блацу, Прокупљу и Београду" као да се радило о њиховом личном избору а не о нужди на коју су били приморани како би преживели као и остатак преко 40.000 Срба из тог града.

Новинари се правдају тиме како преносе "изјаве својих саговорника" а колика је то бесмислица знамо из тога да они никада неће емитовати неку вулгарност коју саговорник изјави. Зашто би онда емитовали нешто што се противи праву, закону и Уставу државе у којој живе и чији су држављни - Републике Србије? Оправдање за овако брутално кршење закона нема те ће они морати да буду позвани на одговорност.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине