Вести:

понедељак, 1. март 2021.

Шиптар без разлога покушао ножем да убије српског младића у северном делу Косовске Митровице, приведен

понедељак, 1. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Шиптар без разлога покушао ножем да убије српског младића у северном делу Косовске Митровице, приведен је

Мушкарац шиптарске националности, А. С. (1997), који живи на Kосову и Метохији, синоћ око 22 часа у северном делу Косовске Митровице без разлога убо ножем српског младића М. М. (1995) покушавајући да га убије.

Мушкарац шиптарске националности, А. С. (1997), који живи на Kосову и Метохији, синоћ око 22 часа у северном делу Косовске Митровице без разлога убо ножем српског младића М. М. (1995) покушавајући да га убије.   #Шиптар #Убиство #Срби #Младичи #Деца #Косово #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото: Илустрација





„Албанац је кренуо ка тројици Срба и један од њих је приметио да се осумњичени креће убрзаним кораком са подигнутом руком и у другој руци држи нож. Опоменуо је своје другаре. Међутим, у међувремену је нападач стигао до првог младића којег је успео да повреди у пределу лица иза уха, практично у пределу главе. Осумњичени је том приликом вичући ’ајде, ’ајде, младића више пута убо ножем у пределу лица и нанео му телесне повреде“, објашњавају из такозване "косовске полиције".Нападач је данас приведен због кривичног дела “убиство у покушају”, потврдили су из такозване "Косовске полиције".

Покушај убиства се догодио у улици Иве Лоле Рибара и Kњаза Милоша код Средње техничке школе „Миахило Петровић Алас“. Српски младић који је избоден налазио се у друштву двојице другара М. Н. (1987) и П. Ђ. (1989).

Избодени младић је потом пребачен у Здравствени центар у Kосовској Митровици, где је хоспитализован а остала двојица младића српске националности, одведена су у полицијску станицу ради давања изјаве.

Наводи се и да је убица у покушају такође приведен. Њему је одређен притвор у трајању до 48 сати, а ово кривично дело је окарактерисано као „убиство у покушају“.

Поводом случаја огласио у и "градоначелник" по шиптарском систему, Милан Радојевић.

Он је осудио напад на групу српских младића и поручио да међуетничким инцидентима и нападима на Србе нема места у том граду, те позивао све грађане на уздржаност, а на представнике полиције апеловао да појачају будност и превентивно делују.

“Позивамо представнике међународне заједнице да јасно осуде овај јасно дефинисан, напад на Србе и пошаљу јасну поруку да осуђују овакве инциденте, чиме ће показати да имају нулту толеранцију на насиље и на нападе на Србе ма где живели и без обзира на националност нападача или друштвени положај жртве”, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Радојевић је функционер "Српске листе", странке створене да Шиптарима пружи легитимитет. Иронично је али и за гађење констатовати да је овакве злочине управо омогућила "Српска листа" која учествује у илегалном шиптарском систему.

  • На интервенцију Владе Републике Србије, а за време Српске напредне странке, 2013. године угашен је систем локалне власти по закону Републике Србије. Наиме, први пут се десило 2013. године да Скупштина Србије распише изборе за представнике локалне власти али то није учињено једино за територију Косова и Метохије. Председник Народне Скупштине тада је био Небојша Стефановић. Нешто касније, од децембра 2013. године, на северу Косова и Метохије власт по сепаратистичком систему успоставила је "Српска листа" коју је лично основао Александар Вучић.


Од тада су овакви злочини против Срба све чешћи и све смелији. 




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ножем нападнут повратник у селу Дубрава код Истока - КМ Новине

Ножем нападнут повратник у селу Дубрава код Истока У селу Дубрава у општини Исток јуче око 17:00 часова непознати Шиптар је извршио провалу у кући Радоја Пумпаловића, повратника у овом селу. Провалник је ножем насрнуо на Пумпаловића и од њега тражио новац.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптар ножем повредио двојицу српских младића! - КМ Новине

Два младића из села Партеш, у Косовском Поморављу, повређена су у нападу у петак нешто после поноћи! Мирковић Марко (28) и Слободан Савић (25) рањени су ножем када их је напао косовски Албанац (Шиптар). Напад се догодио у селу Грнчар у кафићу "Шаци бар" у ноћи између петка и суботе, око 1 сат после поноћи.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Фељтон: Писма српских конзула из Приштине - Арнаути нису никакви јунаци, већ их нико не гони - КМ Новине

Албанци су од тренутка свог вештачког "националног буђења" о себи имали превисоко мишљење које су наметали и другима али и себи, о чему су и сами Турци говорили. Овде преносимо други део писаног извештаја Данила Катанића, тајно извештача српског конзула у Приштини, иначе управитеља српских основних школа у Митровици, из лета 1899.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине