Вести:

понедељак, 1. јун 2020.

''Требало је убити британског 'географа' на граници са Авганистаном''

понедељак, 1. јун 2020. | Уреднички колегијум 0

Одговор Руског цара Краљици Викторији након инцидента са двојицом Британаца

Козаци

На граници Руске империје са Авганистаном у Средњој Азији 80-их година 19. века, козачка патрола предвођена есаулом (козачки официр у рангу мајора) налетела је на наоружану банду шверцера-туркестанаца.


После кратке борбе преживели су се предали козацима. Међу заробљеним нашла су се и 2 енглеска официра – тобоже географи.

Туркестанце су по кратком поступку стрељали на лицу места, а са Енглезима козачки старешина није знао како да поступи – па је наредио да их по козачком обичају ишибају камџијама и пусте да се пешице врате одакле су дошли! 

О томе се не би сазнало да се прво Министарство спољних послова Британије, а после и сама краљица Викторија нису обратили руском цару Александру III захтевајући званично извињење и да се козачки официр казни!

Цар Александар III Александрович

Руски цар је одбио извињење и послао телеграм козачком есаулу – „Честитам Вам унапређење у пуковника! Да сте обесили те Енглезе – постали би генерал! Александар III“.

Текст телеграма објављен је у свим руским новинама.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Јасмина Вучић-Пеев: Вучићева Влада од Србије прави албанску провинцију - КМ Новине

Јасмина Вучић-Пеев: Вучићева Влада од Србије прави албанску провинцију #Razbijanje #Drzava #Srbi #Srbija #narod #Vlada #Izdaja #vlast "НЕСТАЈАЊЕ СРБИЈЕ је политички програмирано! Да нема Срба и Словена! Само неки ''западни Балкан'', у коме послушне албанске слуге западних сатаниста утерују страх Словенским Старим Јунацима, јесте дозвољен.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Руски добровољци који су дали животе за Републику Српску - КМ Новине

Руски добровољци који су дали животе за Републику Српску #Руси #Русија #Добровољци #Босна #Рат #Rusija #Dobrovoljci #Rat #Bosna #Republika_Srpska Олег Валецки, Рус, припадник Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату је изјавио: Руски добровољци су ојачали српску војску не само бројно, већ и психолошки, давали су Србима велику моралну подршку и зато је непријатељска пропаганда настављала да тврди да у борбеним дејствима учествују хиљаде "руских плаћеника".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

''Косово је света земља натопљена српском крвљу'' - КМ Новине

"Ако се Косово посматра са верског гледишта, онда постаје јасно зашто је Србима тако важна та колевка српског хришћанства". Управо на тој земљи Срби су изложени свим могућим гоњењима", тврди руски научник Никита Бондарев, а преносе руски медији. - Косовско мучеништво је настављено бомбардовањем од стране НАТО-а.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине