Вести:

недеља, 8. март 2020.

Обезбеђење болнице незаконито малтретира грађане који желе да фотографишу срамни грб на прочељу болнице у Нишу

недеља, 8. март 2020. | Уреднички колегијум 0

Грб Војске САД, која је 1999. дивљачки убијала по Србији, већ две године стоји истакнут на прочељу Клинике за кардиоваскуларну хирургију Клиничког центра у Нишу.

 #Grb #Vojska#SAD #NATO #Agresija1999 #Zločin #Niš #Klinika


Па као да ни то није било довољно па су испод грба пречника око 1 метра, исписане су следеће речи:

"Дугујемо захвалност америчком народу, америчкој влади, пре свега америчкој војсци на донацији у опреми која ће служити за лечење пацијената клинике"

Дакле прва реч у овом натпису је то да ми "дугујемо" америчким властима "а пре свега америчкој влади".

Становници овог града не само да се не слажу са оваквом поруком већ овај гест доживљавају као тешку увреду јер је учињен:

Немања Здравковић
"У граду у којем је иста та војска 1999. касетним бомбама убила преко 26 цивила, 260 ранила и сравнила са земљом скоро сва индустријска постројења" каже за КМ Новине Немања Здравковић из Прокупља.

Он је покушао да фотографише овај призор али се десило нешто неочекивано.

"Када сам јуче, пролазећи поред клинике, сликао то ругло, из клинике је истрчао радник обезбеђења и рекао ми да морам да обришем слику, иначе ће позвати полицију. А затим ми је узео телефон из руке да би проверио да фотографија није случајно остала у меморији телефона... иако нигде не пише да је забрањено фотографисање" каже Здравковић који је ово покушао да забележи како би алармирао јавност путем друштвених мрежа.

Међутим, десило се нешто што се коси са здравим разумом - радник обезбеђења, који је стицајем околности избегао да буде жртва чије би остатке рођаци или форензичари стругати штахтлом са асфалта након неког од бомбардовања цивила током агресије 1999. године, штити грб управо те војске. Па и то на сасвим незаконит начин!



"Иако радници обезбеђења немају право да присилно одузимају мобилне телефоне и проверавају њихов садржај. Иако је крајње бесрамно величање америчке војске у граду који је толико пострадао од те исте војске и њених савезника због донације од 400.000$ Постали смо држава без достојанства, нација без поноса и части" резигнирано каже Здравковић.
"Живим за дан кад ће се то променити. Кад ће тај грб и натпис бити уклоњени, а затим ухапшени и изведени пред суд сви они који су служили непријатељима, агресорима и окупаторима" рекаоје Здравковић за КМ Новине.




Неопходна нам је ваша подршка да би смо наставили са радом






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Од данас у Нишу потписивање петиције за уклањање грба америчке војске - КМ Новине

Од данас у Нишу потписивање петиције за уклањање грба америчке војске Српска јавност је са неверицом примила вест о истицању грба америчке војске на болници у Нишу и то због "дуговања захвалности" за донације тој установи. Најбрже у реаговању биле су, како то обично и бива, друштвене мреже.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Клиника за Кардиохирургију у Нишу народним парама обновљена а окићена секташким симболима! (ФОТО) - КМ Новине

петак, 28. новембар 2014. | КМ новине Портал "Србија данас.нет" објавио је фотографије невероватног и дрског опхођења окултних друштвава у Србији према државној имовини! Бледи и смешни покушаји директора Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановића да оправда небулозама и будалаштинама коришћење симболике католичке секте Малтешких витезова ака темпларског реда на ново обновљеној клиници за кардиохирургију само потврђују да постављена симболика није нимало наивна и да је само део програма унијаћења Срба.





ПРОЧИТАЈТЕ из нишЈОШ:

Градска власт у Нишу осрамотила жртве НАТО агресије на дан страдања - КМ Новине

Полтрони српске власти и представници владајућег режима у Нишу јавно и документовано осрамотили невине жртве НАТО агресије. Поводом обележавања страдања српског народа у Нишу под "тепихом" касетних бомби док су били на пијаци, у двориштима, на улици... Нишлија Вукадин Димитријевић је реаговао на друштвеним мрежама ојађен понижавајућим и увредљивим односом градских власти и режима према жртвама на годишњицу њиховог убиства.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине