Вести:

петак, 11. октобар 2019.

ЕКСКЛУЗИВНО Боцан-Харченко: У америчком ставу о Косову не видимо шансу за дијалог

петак, 11. октобар 2019. | КМ новине 0

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко о проблему Косову и Метохији.

#Kosovo, #Metohija, #Ambasador  #Rusija #Harčenko #Izdaja, #Vučić, #Laž, #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,
Александар Боцан-Харченко


 
У више наврата смо наглашавали да, пре свега, треба анализирати став САД о Косову и преговорима. Засад не видимо у том ставу промене које би давале бољу шансу за дијалог. Специјални изасланици и њихово именовање су само спољни атрибути.

Овако је Александар Боцан-Харченко, руски амбасадор у Београду, прокоментарисао, за "Новости", одлуку шефа Беле куће Доналда Трампа да за специјалног изасланика за "мировне преговоре" Београда и шиптарских сепаратиста из Приштине именује Ричарда Гренела, који ће ново задужење обављати паралелно са функцијом амбасадора САД у Немачкој.

Постављење "малог Трампа" - како Гренела иначе зову у дипломатским круговима, највише због његовог "булдожерског" политичког стила сличног стилу америчког председника - уследило је само месец дана након што је заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер именован за специјалног представника за Западни Балкан, са задатком да откочи дијалог Београда и Приштине.

На питања - да ли се овим последњим потезом Беле куће умањује улога ЕУ у процесу преговора, да ли ће и званична Москва именовати специјалног изасланика за дијалог, и ко би то могао бити, амбасадор Боцан-Харченко каже:

- Што се тиче ЕУ, Брисел је сам смањио своју улогу, дозволивши (албанским сепаратистима, прим. ред.) да блокирају раније постигнуте споразуме, да уведу таксе, да некажњено учине све за подривање и стагнацију дијалога. Ако постоји жеља за обнављањем дијалога, треба узимати у обзир извесне, оправдане захтеве Београда. То је питање које изискује прворазредну пажњу. 
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija, #Srpska_Lista, #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.