Вести:

понедељак, 22. јул 2019.

У Врбасу изложба документарних фотографија са Косова и Метохије

понедељак, 22. јул 2019. | КМ новине 0

Изложба документарних фотографија са Косова и Метохије "Косово, не/стваран живот", аутора Ивана Максимовића, наћи ће се пред публиком још једног српског града, Врбаса.

#Ivan #Maksimović #Fotografija #Dokumentarno #Kosovo #Metohija #StaroGracko #Žrtve #kmnovine
Позивница за изложбу


















Посебна занимљивост је то што је овај пут отварање изложбе заказано за 23. јул, дан када обележавамо трагичан датум, 20-годишњицу масакра над српским жетеоцима у Старом Грацку.

Иако је до поклапања датума дошло без икакве намере да се то тако деси, симболика је свакако веома значајна, како је аутор кратко потврдио за КМ Новине а који је и сам члан редакције нашег портала.

На овој изложби која ће сутра бити отворена од 19.00 часова у ликовној галерији Културног центра Врбас, у Врбасу, биће изложено неколико фотографија које приказују породице жртава масакра из Старог Грацког а које су стални део поставке ове изложбе. Такође, овом приликом ће неке од фотографија бити излагане по први пут што је потврда сталног допуњавања и ажурирања овог опуса фотографских докумената о животу Срба на Косову и Метохији. Изложба ће бити отворена до 09. августа.

Плакат изложбе

Иван Максимовић је академски вајар а његово интересовање за фотографију јавило се пре око 25 година. Документарном фотографијом, на којој су заступљени мотиви страдалног српског народа и његових светиња на КиМ, почео је да се активно и систематски бави после мартовског погрома 2004. године.

Поред неколико колективних изложби у земљи и иностранству, ово је његова 12 самостална изложба чије наредно представљање је већ договорено.

Део поставке ове изложбе можете погледати на овој страни:

Photojournale | Photo documentary and Photo stories from around the world

Документарне фотографије Ивана Максимовића


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Ivan #Maksimović #Fotografija #Dokumentarno #Kosovo #Metohija #StaroGracko #Žrtve #kmnovinei

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине