Вести:

Saturday, April 6, 2019

Шиптари одлазе са КиМ и то их све више брине. Немачка издала 38 хиљада виза 2018. године

Saturday, April 6, 2019 | КМ новине 0

Такозвана "амбасада" Немачке у Приштини доставила је приштинском листу на албанском језику "Газета Ексрес" званични податак да је само она издала 38 хиљада виза Шиптарима са КиМ а идентичну бројку очекује и ове године.

#Kosovo #Metohija #Šiptari #Viza #odlazak







 
Двадесет година након рата, међународна статистика и даље позиционира Kосово и Метохију на првом месту по бежању становништва, примећују про-сепаратистички медији. Британски лист “Гардијан” наводи да је Kосово и Метохију само у последњој деценији напустило 15,4 посто становништва. Наравно, Гардијан се ослања на званичну тврдњу да Шиптара на КиМ живи преко 1,5 милиона што никако није тачно, доказали су многи извори. Реална процена о њиховом бројном стању била је барем дупло мања, па је тако процена Гардијана умањена и вероватно би износила око 30% када би се ствари реално сагледале!

Илегалне власти шиптарских сепаратиста покушавају да и ово стање представе многоструко боље. Тако стижу изјаве да је "само 3515 људи поднело захтев за миграцију". Шиптарски медији сматрају да је то покушај негирања масовног одласка грађана са Kосова и Метохије.

На недавно одржаној конференцији “Јавно-приватни дијалог” у Приштини, о предузетништву и економији, чуло се да су Kосово и Метохија угрожени чињеницом да млади незаустављиво одлазе. Прогнозе су да их ускоро може бити 100 до 200 хиљада мање.

Међутим, шиптарски медији више верују немачкој статистици, као земљи која има највише захтева за визе од стране Kосова и Метохије.

У писаном одговору за лист “Газета Ексрес” наводи се да је у 2018. издато 38 хиљада немачких виза, укључујући радне визе и спајање породице.

“Немачка амбасада у Приштини у 2018. години је издала око 38.000 виза. Овђе су укључене визе за кратке боравке (туристичке, пословна путовања, итд.), као и за дугурочне бравке (запошљавање, студије, спајање породице, итд.)”, саопштила је ова илегална амбасда.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине