Вести:

субота, 6. април 2019.

После етничког, сада и еколошко ''чишћење'' из Тиране

субота, 6. април 2019. | КМ новине 0

Медији су узбуђено пренели вест да је Конференција о клими на Западном Балкану у Тирани пропала због незадоољства иптарских сепаратиста.

#Tirana #Kosovo #Metohija #Separatisti
Еколошки пројекат стамбеног блока у Тирани запостављен због сепаратистичких тежњи
косовских Шиптара



















Пише: Горан Петровић



Како медији преносе, Конференција у Тирани је отказана у петак "пошто су је напустили представници привремених институција у Приштини, одбивши да буду представљени под фуснотом Унмика. За њима је из сале отишао и домаћин албански министар просторног планирања Бљенди Клоси, па је скуп потпуно пропао".

За разлику од шиптарских сепаратист, Клоси је имао много мање разлога да напусти Конференцију. Како је рекао, шиптарски сепаратисти су имали "статус специјалног госта" о чему је "постигнута сагласност са УН и Србијом". И то је све било "у реду" да се они "нису сложили да Косово има право гласа" објаснио је Клоси.

Медији на српском језику брутално кршећи Устав Републике Србије предају се криминалном виду извештавања и безочно кршећи закон називају извесног Фатмира Матошија "приштинским министром животне средине и просторног планирања" без икаквих назнака да се ради о представнику илегалног система, чији су анти-српски интереси потврђени некима од најгорих злочина.

Према њему, овакав третман шиптарских сепаратиста је неприхватљив, јер он сматра да је Косово независна држава, па се одлучио да протестује тако што ће саботирати целу конференцију.

Звездица, коју све ређе користе организатори интернационалних скупова, договорена је неуставним и противзаконитим Бриселским споразумом. На тај начин се шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије на својим наступима означавају као територија под неком врстом контроле УНМИК-а. Такав договор иако наизглед указује на "положај" Косова и Метохије он је противан Резолуцији 1244 која гарантује целовитост Републике Србије и предвиђа да се представници локалних и привремених власти представљају недвосмислено као УНМИК- Косово. 

Дакле, фуснота није напредак већ битно уназађивање положаја српске стране, што јесте укупан домет и замишљени циљ Бриселског дијалога.

Сада видимо да су се шиптарски сепаратисти толико осилили да им и та звездица смета. Наравно, јер она је као гранчица која се размаженом детету закачила за косу док шета шумом и тај тренутак задржавања га чини изузетно раздражљивим иако суштински не представља никакв реалан проблем.. Исто се десило и Шиптарима у Тирани.

Али они нису показали ни толеранцију, ни то да свету покажу своју "умереност", дипломатски приступ, нити су размишљали о последицама. Они су желели само једно - да их сви доживљавају онако како они себе доживљавају, као независну државу. Без обзира што они то нису нити могу да буду по било ком основу.

За оне међу Србима који шире дефетизам: држава Србија не врши фактичку власт на Косову и Метохији јер је тај део њене територије окупиран али није окупиран од Шиптара већ од НАТО зликоваца. А окупатор није ту ни због тога друго него због себе и као такав представља колонијалну власт а знамо да ни једна колонија није и не може да буде независна, напротив.

Упркос свему томе Шиптари су устали са стола, изашли из сале и међународни скуп је прекинут!

Они су на тај начин, после етничког "чишћења" Косова и Метохије, отворено подржаног и из Тиране и прогона свих који нису Шиптари, сада су Шиптари и еколошки "почистили" представнике српске власти, такође под неоклонијалном управом. Показали су им да не може да представља губитак ни једно отказивање међународног догађаја, политичког или спортског, онда када се бране сопствени интереси! Све док се пристаје на одржавање таквих скупова, држава Србија не само да губи на кредибилитету већ доживљава општенационални пораз.

Можда би после овог догађаја постојала нада у макар делимично национално буђење Срба али само онда када би неко у српској власт истински заступао националне интересе, уместо шт освакодневно сведочимо њихову издају.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине