Вести:

Sunday, November 25, 2018

НОВА ХАПШЕЊА: У Подујеву Шиптари привели мајку шесторо деце и мушкарца из Медвеђе

Sunday, November 25, 2018 | КМ новине 0

Такозвана "косовска полиција" ухапсила двоје Срба у подујевском селу Медреговац, и то на самом кућном прагу, због наводног илегалног преласка административне линије.

#Kosovo #Metohija #Podujevo #Srbija #Hapšenja #srbiМилену Перовић Милојковић (35) , из подујевског села Медраговца , мајку шесторо малолетне деце и Милоша Ивковића (40) из Медвеђе ухапсили су у суботу поподне припадници такозване "косовске полиције" у подујевском селу Медреговац. Наиме, Милена која је пошла да обиђе родитеље Милицу и Радисава, једине српске житеље у овом подујевском селу на самој административној линији, Шиптари су ухапсили на самом кућном прагу због наводног илегалног преласка административне линије, пеносе "Новости".

- Моја сестра је кренула са комшијом из Медвеђе да обиђе родитеље односно да их припреми за долазак у Медвеђу јер се не усуђујемо да их оставимо саме у селу. Међутим, испред саме куће патрола косовске полиције их је привела и довела у станицу полиције у Лужану где се и даље налазе - сведочи за “Новости” Горан Перовић, Миленин рођени брат истичућу да такозвана "косовска полиција" улазак у двориште њихове породичне куће из правца Медвеђе третира илегалним, јер у том селу не постоји званичан административан прелаз, као и да су због тога малобројни Срби из овог села који обилазе своје домове али и сеоско гробље на мети хапшења.

Два Шиптара напала брата и сестру Данијелу и Данијела Миладиновића из Доње Брњице код Приштине данас. #Kosovo #Metohija...
Posted by kmnovine.com on Субота, 24. новембар 2018.


И док истиче забринутост за безбедност своје сестре иначе мајке шесторо малолетне деце, Горан Перовић подсећа на акцију хапшења троје Срба и четворо Руса који су пре пар месеци са свадбеног весеља из Медвеђе кренули у Медреговац у посету породици Перовић, али су их косовски специјалци ухапсили и привели у притвор у станицу полиције у Приштини. Пустили су их тек када су платили по 250 евра по особи колико се третира овај наводни прекршај.

- Ово је стварно страшно шта нам се дешава, јер не смемо да одемо ни сопственој кући. Стари родитељи су уплашени и уколико им се нешто догоди за то ће бити одговорни искључиво припандици косовске полиције - додаје Горан Перовић забринут за сестрину безбедност. Иначе, стари брачни пар Перовића тренутно су једини Срби у подујевској општини где је до 1999. године живело око 1500 Срба.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.